Hlavní obsah

Kapitán tenistů Navrátil: Bez Tomáše nebo Radka by žádný úspěch nebyl!

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. Nebýt těchto hráčů, čeští fanoušci by si mohli nechat o vítězství v Davis Cupu jen zdát. Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil má pro tým postavený na dvou jménech jen slova chvály a tvrdí, že není důvod v osvědčené sestavě nepokračovat.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Radost českých tenistů po zisku slavného Davisova poháru (zleva Lukáš Rosol, Radek Štěpánek, Tomáš Berdych a kapitán týmu Jaroslav Navrátil).

Článek

Už jste měl čas přemýšlet o daviscupovém triumfu trochu s odstupem?

Je to takový plnější pocit, v neděli to byla jen čistá euforie. Hlavně to spojení, že jsme to vyhráli 14 dnů po holkách, které obhájily Fed Cup... Dva tituly v Praze, to historie nepamatuje.

Máte pocit, že tým za vašeho vedení k trofeji pomalu dozrával?

V Barceloně ve finále před třemi lety jsme na moment mysleli, že máme šanci, ale dostali jsme 0:5 a žádnou jsme prakticky neměli. O rok později v semifinále v Srbsku to byly trochu šachy, ale loňská porážka s Kazachstánem přinesla taky ponaučení.

Že to bez Štěpánka nejde?

Já to vždycky říkal, že bez jednoho z nich se prostě nedá uspět. Kdo trochu tenisu rozumí, tak to vidí. Bylo to poučné i pro Tomáše. Když proti Kazachům Radek nehrál a Berdych prohrál s Golubjovem. Takhle to v Davis Cupu je, rozdíly se mažou.

Rýpalové budou tvrdit, že proti nejlepším tenistům jste letos nehráli. Berete to tak?

Porazit Srbsko, Argentinu a Španělsko, to jsou neskutečné výsledky. Ale nahrála nám i sportovní stránka, protože někdy soupeřům opravdu chyběl první hráč.

Jak dlouho může ještě vydržet sestava postavená na Berdychovi se Štěpánkem?

My o tom s kluky takhle nemluvili. Letí na dovolenou, pak to probereme. Myslím ale, že není důvod nepokračovat.

Spousta lidí si myslí, že trofej můžete obhájit. Vidíte to stejně?

To by byla neskutečná věc. O to víc je super, co dokázaly holky ve Fed Cupu, když vyhrály dvakrát po sobě. Když budeme zdraví, tak ten los na příští rok není špatný. Pokud uspějeme ve Švýcarsku, tak bychom měli venku Kazachstán, nebo Rakousko. A v semifinále by pak přišla asi Argentina, kterou bychom měli doma...

Reklama