Hlavní obsah

VIDEO: Zařvou si čeští tenisté i za rok? Los Davis Cupu vypadá příznivě, hrozbou je Federer

Praha

"My tu mísu stejně vyhráli!" Takhle si v neděli v útrobách O2 areny zařvali po triumfu v Davis Cupu čeští tenisté. Vyprodané hlediště jásalo a všemu navíc přihlížely legendy a osobnosti celé sportovní branže. Mohou Berdych se Štěpánkem napodobit své ženské kolegyně a triumf obhájit? Taková šance samozřejmě existuje, los příštího ročníku vypadá podle kapitána Jaroslava Navrátila příznivě.

Oslavy českých tenistů.Video: Facebook

 
Článek
Fotogalerie

Třetí listopadový víkend se zlatým písmem zapsal do historie českého mužského tenisu. Po dvaatřiceti letech se v Praze opět slavil zisk "salátové mísy", trofeje pro nejlepší reprezentační družstvo. Duo Tomáš Berdych a Radek Štěpánek porazilo v O2 areně Španělsko 3:2 a získalo vzácnou trofej, kterou zakončilo veleúspěšný tenisový rok. Již předtím totiž přišla obhajoba ve Fed Cupu, zapomenout se nesmí ani na prvenství v Hopmanově poháru.

Zatímco Berdych i Štěpánek odpočívají na zasloužené dovolené, nehrající trenér Jaroslav Navrátil už přemýšlí o příštím ročníku. Pokud český mužský tým zůstane ve svém nejsilnějším složení, má reálnou šanci salátovou mísu obhájit. „Když budeme zdraví, tak ten los není špatný. Pokud uspějeme ve Švýcarsku, tak bychom měli venku Kazachstán, nebo Rakousko. A v semifinále by pak přišla asi Argentina, kterou bychom měli doma," přemítá kapitán daviscupového družstva.

Davis Cup - los příštího ročníku:
1. kolo: Švýcarsko - Česko1. - 3. února, Ženeva
Čtvrtfinále: Rakousko / Kazachstán - Švýcarsko / Česko5. - 7. dubna
Semifinále: Česko - Argentina / Francie / Německo / Izrael13. - 15. září
Finále15. - 17. listopadu

Hned na úvod tedy tenisoví nadšenci budou sledovat, jestli v únoru nastoupí za Švýcary hvězdný Roger Federer. Čeští tenisté mohou být alespoň částečně v klidu - v případě postupu totiž nenarazí na žádný z papírově silnějších týmů - Španělé, Američané nebo Srbové hrozí až ve finále. A případná česká obhajoba? „To by byla neskutečná věc. O to víc je super, co letos dokázaly holky ve Fed Cupu," dodal Navrátil.

Reklama