Hlavní obsah

Kafelnikov se vrhl na poker

PRAHA

Jednu chvíli byl ruský tenista Jevgenij Kafelnikov dokonce světovým hráčem číslo jedna, v současnosti jej ale už diváci na kurtech neuvidí. Ani po roční přestávce Kafelnikov návrat do kolotoče ATP neplánuje. V rozhovoru pro britský deník Independent třicetiletý Rus řekl, že se asi bude profesionálně věnovat pokeru.

Foto: Dan Krzywoň, ČTK

Bývalý tenista Jevgenij Kafelnikov se hodlá věnovat pokeru.

Článek

"Skončil jsem. Jen jsem to ještě neoznámil oficiálně," řekl Kafelnikov Independentu. "Někteří lidé si stále myslí, že mám jen pauzu, ale moje tenisové období už je pryč. I kdybych se vrátil, nikdy bych už nedokázal hrát na takové úrovni jako dřív," prohlásil majitel zlaté olympijské medaile ze Sydney, jenž naposledy startoval loni v říjnu na turnaji v Petrohradu.

Někdejší vítěz Australian Open a French Open tvrdí, že končí také kvůli tomu, že nechce rozesmutnit své fanoušky. "Loni jsem už prohrával s tenisty, které bych normálně porážel levou rukou. Takže když mě lidé v Moskvě zastavují na ulici a ptají se, proč jsem skončil, říkám jim: Protože nechci vidět, jak pláčete, když prohrávám. A myslím, že oni to chápou," svěřil se Kafelnikov.

Vítěz 26 turnajů na okruhu ATP zatím přesně neví, čemu se bude dále věnovat. V červnu plánoval, že si zahraje na amatérském mistrovství Ruska v golfu, nyní ho zase baví poker. "Je to ohromně vzrušující, protože nezáleží jen na kartách, ale i na vašich schopnostech. Řečí těla můžete vyhrát, nebo prohrát partii. Když si věříte, zvítězíte. Právě díky tomu jsem byl tak úspěšný v tenisu," dodal Kafelnikov, jenž se v těchto dnech účastní pokerového turnaje v Maidstone jižně od Londýna.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori