Hlavní obsah

Šarapovová triumfovala na Turnaji mistryň

PRAHA

Ruská tenistka Maria Šarapovová vyhrála Turnaj mistryň v Los Angeles. Premiérovou výhru na prestižním turnaji ji usnadnilo zranění její soupeřky Sereny Williamsové, kterou od druhého setu trápilo zranění břišních svalů. Po vítězství Ruska inkasovala milión dolarů a v žebříčku WTA poskočila na čtvrté místo.

Článek

Radovat z titulu se Šarapovová mohla po hodině a tři čtvrtě hry. Mečbol proměnila vítězným forhendem a dokonala tak obrat v rozhodující třetí sadě. V té už prohrávala 0:4, ale šňůrou šesti her po sobě vývoj otočila. Neměla to ovšem tak těžké, jelikož Williamsová nemohla kvůli zraněným břišním svalům pořádně podávat, hrála riskantně na jednu ránu a skoro neběhala.

V prvním vyrovnaném setu si obě hráčky držely podání a bývalá světová jednička Williamsová získala brejk na jeho konci. Další přidala hned na začátku druhé sady, ale sedmnáctiletá Ruska se přesnými údery od základní čáry zvedla a druhý set vyhrála.

Williamsová se za stavu 5:2 ve druhém setu pro Šarapovovou nechala v šatně ošetřovat. To už podávala na čtvrt plynu, míč jen lehce uváděla do hry a Šarapovová proto měla velkou výhodu.

Přesto to ve třetím setu vypadalo na výhru Američanky. Dvojnásobná vítězka Turnaje mistryň riskovala a nad zaskočenou soupeřkou vedla už 4:0. Zranění Williamsovou stále více omezovalo a v dalším průběhu už nedokázala čelit tlaku Šarapovové.

Dvouhra - finále:
Šarapovová (6-Rus.) - S. Williamsová (7-USA) 4:6, 6:2, 6:4.

Reklama