Hlavní obsah

Söderling neví, zda se ještě někdy vrátí k tenisu

Dvojnásobný finalista Ronald Garros Robin Söderling neví, zda se ještě někdy vrátí k profesionálnímu tenisu. Osmadvacetiletý Švéd hrál naposledy loni v létě a od té doby se potýká s následky mononukleózy.

Foto: Fotobanka Profimedia

Švéd Robin Söderling.

Článek

"Naděje, beznaděj, pak zase naděje i beznaděj. To mě opravdu ničí," popsal Söderling pro ESPN své pokusy o návrat. "Cítím se dobře, tak začnu s tréninkem a myslím si, že za pár měsíců se můžu vrátit, a opravdu tomu věřím. Najednou se ale ráno vzbudím a zase mi je špatně," dodal bývalý čtvrtý hráč světového žebříčku.

Söderling začal cítit extrémní únavu způsobenou špatnou funkcí štítné žlázy loni v létě. "Ve Wimbledonu to bylo hodně špatné," vzpomínal Švéd, jehož v All England Clubu vyřadil v třetím kole mladý Australan Bernard Tomic. "Ráno jsem zvracel a měl jsem horečku. Nechápu, proč jsem vůbec nastoupil. Ale byl to Wimbledon..."

Poslední turnaj absolvoval Söderling o tři týdny později před švédskými fanoušky v Bastadu, kde suverénně bez ztráty setu získal titul. "Hrál jsem skvěle, ale cítil jsem, že něco není v pořádku. A o pár dní později se mi udělalo poprvé opravdu hodně špatně," vzpomínal tenista, jenž dosud jako jediný na Roland Garros porazil Rafaela Nadala.

Navzdory tomu, že už je mimo hru půldruhého roku, se vítěz deseti turnajů ATP nevzdává myšlenek na comeback. "Nechci ještě skončit. Cítím, že mám v sobě minimálně ještě pět let," dodal Söderling.

Reklama