Hlavní obsah

Americký tenista Fish zmešká lednové Australian Open

New York

Tenista Mardy Fish zmešká lednové Australian Open. Třicetiletý Američan, jenž se v květnu podrobil operaci srdce a stále není zcela fit, nebude na začátku roku ještě na návrat k profesionálnímu tenisu připraven. Na okruhu ATP by se rád představil v únoru, comeback chce oslavit na turnaji v San Jose.

Foto: Sport.cz

Americký tenista Mardy Fish při letošním US Open.

Článek

"Dobrá zpráva je, že se Mardyho zdraví zlepšuje a že je zpátky na kurtu, kde se pomalu vrací k běžné přípravě," řekl Fishův agent John Tobias agentuře Reuters.

Fish začal mít zdravotní problémy letos v únoru před zápasem Davisova poháru. Při březnovém turnaji v Miami ho vyděsil nepravidelný srdeční tep, až třikrát rychlejší než je obvyklé. V květnu se kvůli arytmii podrobil chirurgickému zákroku a na kurty se po krátké pauze vrátil ve Wimbledonu. Na US Open ale opět začal mít problémy a z posledního grandslamového podniku sezóny raději odstoupil před osmifinálovým zápasem s Rogerem Federerem.

Majitel šesti titulů z okruhu ATP od té doby nehrál. Sezónu Fish zahájil na osmém místě žebříčku, vinou zdravotních problémů ale vypadl z nejlepší dvacítky a ročník ukončil na 27. místě.

Reklama