Hlavní obsah

Kvitovou střídá S. Williamsová. Američanka je počtvrté nejlepší tenistkou roku

Královnou letošní tenisové sezóny byla zvolena Američanka Serena Williamsová. Vítězka letošního Wimbledonu a US Open byla počtvrté v kariéře vyhlášena nejlepší tenistkou roku. Jednatřicetiletá Američanka na prvním místě ankety WTA, ve které hlasují zástupci světových médií, vystřídala loňskou vítězku Petru Kvitovou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Petru Kvitovou (na snímku) vystřídala v pozici nejlepší tenistky roku Serena Williamsová.

Článek

Williamsová letos získala celkem sedm titulů a rok zakončila s bilancí 58 výher a pouhých čtyř porážek. Vedle dvou grandslamů vyhrála potřetí v kariéře Turnaj mistryň a získala olympijské zlato ve dvouhře i ve čtyřhře. Lepší sezonu prožila pouze v roce 2002, kdy zaznamenala o jeden triumf více.

Bývalá světová jednička, která prakticky celou loňskou sezonu vynechala kvůli plicní embolii, ovládla anketu WTA také v letech 2002, 2008 a 2009. Více triumfů v historii ankety dlouhé 36 let mají pouze Steffi Grafová (8) a Martina Navrátilová (7).

Ocenění pro nejlepší deblový pár roku dostaly Italky Roberta Vinciová se Sarou Erraniovou, která navíc získala cenu za největší zlepšení. Nováčkem sezóny byla vyhlášena Britka Laura Robsonová a za návrat byla oceněna Jaroslava Švedovová z Kazachstánu.

Reklama