Hlavní obsah

Nadala prý neúspěchy nerozhodí, chce být stoprocentní na antukovou sezónu

Tenista Rafael Nadal tuší, že se mu po návratu na kurty nebude hned dařit. Někdejší první hráč světa je připravený na to, že třeba klesne v žebříčku na patnácté místo, a chce být stoprocentní na antukovou sezónu.

Foto: Sport.cz

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

"Neočekávám, že se vrátím a vyhraju Australian Open," řekl Nadal španělskému rozhlasu. Na turnaji nehrál od konce června a senzační prohry ve Wimbledonu s Lukášem Rosolem. Od té doby konzervativně léčil poraněné koleno, vynechal zbytek sezóny a s raketou začal trénovat teprve před čtrnácti dny. "Musím být realistický. Případné neúspěchy na prvních turnajích mě nerozhodí," řekl.

Ve světovém žebříčku Nadal klesl na čtvrté místo a předpokládá, že může třeba i vypadnout z elitní desítky, mimo kterou byl naposledy před více než sedmi lety. "Musím si uvědomit, že jsem dlouho nehrál a podle toho bude moje forma vypadat. Nebude mě proto trápit, když klesnu třeba na patnácté místo," řekl.

Do ideální formy se Nadal chce dostat do začátku antukové sezóny, která odstartuje v půlce dubna v Monte Carlu. "Do té doby chci být stoprocentní a vše směřovat k Roland Garros," řekl sedminásobný vítěz French Open, které začne 26. května.

Poprvé by měl Nadal po pauze hrát od 27. prosince na exhibici v Abú Zabí, kde se představí i Tomáš Berdych. "Všechno teď jde dobře, lékaři jsou spokojeni a já už se těším," řekl Španěl. První turnaj ATP má v plánu na přelomu roku v Dauhá.

Reklama