Hlavní obsah

Fedcupovou hrdinku Šafářovou stále dojímá triumf k slzám. Teď chce ale zářit v Austrálii

Čestmír FolkPrávo

Před měsícem byla hlavní strůjkyní triumfu českého fedcupového týmu ve finále se Srbskem. Tenistce Lucii Šafářové se sice stále honí hlavou vzpomínky na životní úspěch, ale zároveň už zahájila přípravu na novou sezónu, v níž by se ráda posunula mezi patnáct elitních světových hráček.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lucie Šafářová se netají sympatiemi ke Kometě Brno.

Článek

Co jste všechno stihla od zisku trofeje?

Bezprostředně po utkání bujaré oslavy s týmem. A pak jsem si vyrazila s kamarádkou do Rakouska. Chodily jsme po horách, relaxovaly v bazénu. Báječně jsem si na dovolené odpočala. V minulých dnech jsem se už ale zase pustila do tenisové přípravy na novou sezónu.

Zaznamenala jste ohlasy na váš skvělý finálový výkon?

Byla jsem hrozně překvapená, jak velké množství lidí mi při různých příležitostech gratulovalo. Přiznám se, že i já sama sem tam ještě teď brouzdám po internetu a čtu si ohlasy na naše vítězství. Přistihla jsem se, že u toho mám občas slzy na krajíčku. Pro mě to byla nezapomenutelná událost. Už musím ovšem zase hledět dopředu.

Co vás v nejbližší době čeká?

Po extralize v Prostějově série turnajů v Austrálii. Před rokem se mi v Brisbane, Sydney a hlavně na grandslamu v Melbourne příliš nevedlo, a tak mám hodně co napravovat. Je to pro mě šance připsat si dost bodů do žebříčku.

Kam byste se v něm chtěla příští rok posunout?

Určitě chci mezi elitní patnáctku.

Momentálně jste sedmnáctá. Nejste příliš skromná?

Nemyslím si. Člověk by si měl před sebe klást postupné cíle.

Ve finále Fed Cupu jste vystřídala Petru Kvitovou v roli tahounky týmu. Cítíte se díky tomu sebevědomější?

Asi budu teď do všech zápasů nastupovat s větší jistotou. Vždyť jsem si v Praze dokázala, pod jakým obrovským tlakem jsem schopná předvádět výborný tenis. Bylo to podstatně odlišné od loňského roku, kdy jsem k našemu prvenství v Moskvě vlastně nijak nepřispěla.

Láká vás vyhrát Fed Cup i potřetí?

Samozřejmě. Já týmové soutěže miluju a hrozně si vždycky ten fedcupový týden užívám. Nebudeme mít ovšem jednoduchou úlohu. Už únorový duel s Australankami bude velice těžký.

V úterý jste podpořila hokejovou Kometu v extraligovém střetnutí s Kladnem. Kdo vás k fandění přivedl?

V prostějovském klubu, jehož jsem členkou, se fandí různým mužstvům. I já jsem se přidala. Jsem brněnská rodačka, takže volba byla zcela jasná.

Vítězství Komety vám tedy udělalo radost?

Pochopitelně. Jardu Jágra sice obdivuju, ale tentokrát jsem zcela jednoznačně přála body Kometě.

Jaká jste hokejová fanynka?

Docela klidná. Radost ani smutek příliš neventiluju, obojí prožívám spíš v sobě.

Sledujete i utkání národního týmu?

Pokud se zrovna koná olympiáda či mistrovství světa a tenisové povinnosti mi to dovolí, užívám si zápasy českého celku u televize.

Reklama