Hlavní obsah

Největší šok? Porážka s Rosolem ve Wimbledonu se dala očekávat, prozradil Nadal

Vyřazení Rafaela Nadala ve Wimbledonu od českého tenisty Lukáše Rosola vyhodnotila organizace ATP jako největší šok sezóny. Sám poražený španělský tenista ale s odstupem přiznává, že vzhledem k jeho zranění pro něj vyřazení od tehdy stého hráče světa žádným velkým překvapením nebylo.

Foto: Sport.cz

Španělský tenista Rafael Nadal prý porážku od Rosola očekával.

Článek

V rozhovoru pro deník Diario de Mallorca přiznal, že se zraněním kolena se potýkal už od březnového turnaje v Indian Wells. S přetrvávajícími potížemi ještě dokázal vyhrát Roland Garros, ale ve Wimbledonu už prý dál nemohl.

Dva týdny před turnajem v All England Clubu byl podle svých slov schopen trénovat jen hodinu a půl denně bez běhání. „Bylo to velmi zlé. Hrál jsem prakticky s uspaným kolenem. Vždy si myslíte, že to nakonec překonáte, ale nešlo to, i když jsem se snažil ze sebe dostat maximum," vracel se ke kritickým chvílím bývalý světový hráč číslo jedna.

Největší šok způsobil Söderling

Vyřazení ve druhém kole Wimbledonu od českého outsidera prý pro něj není zdaleka největším šokem v kariéře. Nadala nejvíce zklamala porážka od Robina Söderlinga na Roland Garros 2009. Švédský tenista, jenž je mimochodem momentálně kvůli zdravotním potížím rovněž dlouhodobě mimo hru, je zatím jediným přemožitelem Španěla na French Open.

„Tyhle dva zápasy vůbec nejde srovnávat. Oba měly společné to, že s mým kolenem to bylo špatné, na Roland Garros jsem ale i tak mohl pomýšlet vysoko. Ve Wimbledonu ne. Porážka s Rosolem pro mě byla předem předpovězená smrt," vysvětlil Nadal.

Rodák z Mallorky od té doby neodehrál jediný oficiální zápas. Kvůli zranění byl nucen vynechat OH v Londýně a také přišel o první místo na žebříčku. V rozhovoru pro Diario de Mallorca Nadal přiznal, že by si rád zahrál na olympiádě v Riu.

Reklama