Hlavní obsah

VIDEO: Brazílie má nového špílmachra. Federer odložil raketu, vzal míč a řádil na kurtu

Sao Paulo

Švýcarský tenista Roger Federer zavítal do Brazílie, země fotbalu zaslíbené, aby se zúčastnil několika exhibičních duelů, potkal se s trojnásobným mistrem světa Pelém a ukázal něco ze své fotbalové dovednosti. Nadšený tenista obdržel od brazilské legendy dres z finále MS v roce 1958 ve Švédsku a pak už v Sao Paulu společně s Němcem Tommym Haasem bavil fanoušky na tenisovém kurtu.

Roger Federer navštívil Pelého, pak se bavil na tenisovém kurtu.

 
Článek

Švýcarská tenisová ikona navštívila fotbalovou legendu Pelého přímo v jeho domě. Federer přivezl dvaasedmdesátiletému Brazilci podepsanou raketu, Pelé mu naopak věnoval finálový dres ze světového šampionátu v roce 1958. Právě ve Švédsku získal jeden z nejlepších fotbalistů světa svůj první titul mistra světa, když se dvěma góly zasloužil o výhru „Kanárků" 5:2 nad domácím mužstvem.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Roger Federer, který s největší pravděpodobností nenastoupí k únorovému utkání prvního kola Davisova poháru proti České republice, se po krátké zastávce v Pelého domácnosti odjel bavit na exhibici do Sao Paula.

Společně s německým tenistou Tommym Haasem vlétli na kurt vyprodané tenisové arény, místo tenisové rakety jim však dělal společnost futsalový míč. Oba tenisté předvedli několik parádiček, přesně tak, jako kdysi na place slavný Pelé. Federer poté ukončil show odkopem míče vstříc hledišti, kde obdaroval šťastné a nadšené diváky.

Reklama