Hlavní obsah

Federer v semifinále Turnaje mistrů

HOUSTON

Ani ve druhém utkání na Turnaji mistrů v Houstonu nenašel přemožitele tenista Roger Federer. Švýcar si v deštěm přerušeném středečním utkání poradil s Australanem Lleytonem Hewittem po setech 6:3 a 6:4. Semifinálovou naději drží Španěl Carlos Moya, jenž přehrál Argentince Gastona Gaudia 6:3 a 6:4.

Článek

Utkání Moyi a Gaudia bylo jediným, které se stihlo podle plánovaného programu odehrát. Turnaj v Texasu komplikuje déšť a Moya s Gaudiem se dostali na kurt až po osmihodinovém čekání.

Po nich se představili Federer s Hewittem, jejich zápas za stavu 6:3 a 4:2 pro švýcarskou světovou jedničku opět na hodinu přerušil déšť. Na Federerovu hru přestávka ovšem neměla velký vliv a po návratu na kurt bylo brzy rozhodnuto.

Kvůli rozmarům počasí není stále dohrán ani zápas čtyřhry mezi americkými bratry Mikem a Bobem Bryanovými a indicko- běloruskou dvojicí Mahéš Bhúpathí, Max Mirnyj.

Na své poslední utkání v Texasu také marně čekali čeští deblisté Martin Damm a Cyril Suk, kteří se již bez šancí na postup měli utkat s Markem Knowlesem z Baham a Kanaďanem Danielem Nestorem.

Turnaj mistrů
Červená skupina
Moya (5-Šp.) - Gaudio (8-Arg.) 6:3, 6:4, Federer (1-Švýc.) - Hewitt (3-Aus.) 6:3, 6:4.
Tabulka
1. Federer2204:0
2. Moya2112:2
3. Hewitt2112:3
4. Gaudio2020:4

Reklama