Hlavní obsah

VIDEO: Alkoholu jsme si užili dost, teď nepijeme, shodli se tenisoví hrdinové z Davis a Fed Cupu

Prostějov
Aktualizováno

Předvánočním přípitkem si v pondělí v Prostějově u trofejí Davis Cupu a Fed Cupu zavzpomínali na nezapomenutelný rok nejlepší čeští tenisté Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Tomáš Berdych a Radek Štěpánek a s nimi i Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která je partnerem českých tenisových reprezentací.

Tomáš Berdych oslavoval s fanoušky ve Valašském Meziříčí zisk Davis Cupu.Video: Sport.cz

 
Článek

Sklenicemi s šampaňským si všichni aktéři museli připít hned dvakrát, neboť Štěpánek dorazil se zpožděním, když v době plánovaného začátku ještě hrál utkání extraligy smíšených družstev v barvách pražské Sparty. Lahodného moku si však stejně jako všichni ostatní aktéři sváteční akce moc nepřihnul. „Jsme v tvrdé přípravě. To ani nejde," vysvětlil jednatřicátý hráč světového žebříčku ATP.

„Připil jsem si také jen symbolicky. Skleničku jsem pak rychle vrátil. Za chvíli mě čeká trénink. Pití nepřipadá v úvahu. V plném tréninku vnímáme prostě alkohol jen z dálky. Však jsme si ho po vítězství v Davisově poháru užili dost. Teď už ho necháváme v lahvích," doplnil parťáka rozesmátý Berdych.

Šafářová chce do první patnáctky

Následně si všichni pochvalovali, že si úžasné chvíle kariéry mohou zase připomenout. „Je to tady příjemná rodinná atmosféra. Kéž by se opakovala častěji," přála si světová sedmnáctka Lucie Šafářová, která by v nové  sezóně chtěla proniknout do elitní patnáctky. „Čeká mě nesmírně náročný rok. Nemá cenu ale moc přemýšlet. Bude to hlavně o tom, hrát dobře a užívat si toho. Výsledky pak přijdou. Samozřejmě, chce to pevné zdraví, držet vysokou úroveň a mít i tolik potřebné štěstí," konstatovala Šafářová.

Podobně své plány vnímal i Berdych, který by se rád konečně dočkal úspěchu i v některém z grandslamových turnajů. „Podaří-li se to někdy, je mi jedno, který to bude. Jsou jen čtyři a tak si moc vybírat nelze. Uplynulá sezóna však byla úspěšná a dá se na ní stavět. Vítězství v Davis Cupu je pro mě navíc velkou motivací. Úspěch v něm by mi mohl pomoci i z individuálního pohledu. Už se zase strašně těším na zápasy," prozradil Berdych, který poté odjel do svého rodného Valašského Meziříčí, kde ukázal fanouškům Davis Cup.

Na poslední úspěchy, zejména na triumf ve Fed Cupu, ráda zavzpomínala i světová osmička Petra Kvitová. „I když čas utíká, ty fantastické chvíle se vybavují pořád a u takových příležitostí jako je tato zvláště," uvedla Kvitová. O své další dojmy se ale s novináři již podělit nestihla, neboť se musela věnovat natáčení dokumentu s Českou televizí.

Nezvykle stručný byl i Černošek. „Být manažersky u takových úspěchů, jakých jsme dosáhli v týmových soutěžích letos, je fantastické. O Davis Cup, Fed Cup a Hopmanův pohár celkem hrálo 223 zemí světa a my tyto trofeje všechny získali. Je tu prostě něco, co tady navždy zůstane. Moc hráčů, kterým se to z jedné země v jednom roce podaří, už podle mého nebude," prohlásil viditelně spokojený Černošek.

Reklama