Hlavní obsah

Na Australian Open si tenisté rozdělí rekordní finanční odměny

Melbourne

Nejen vítězové dostanou na nadcházejícím Australian Open vyšší finanční odměny. Organizátoři prvního grandslamu sezóny oznámili, že na tenisty vyřazené v prvním kole bude v novém roce čekat 27.600 australských dolarů, což je o 32,7 procent víc než letos.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Chceme, aby se hráči mohli tenisem slušně živit," citovala agentura AP ředitele Australian Open Craiga Tileyho. Pořadatelé tak vyšli vstříc požadavkům hráčské rady, jež bojovala za navýšení prémií zejména pro hráče z nižších pater žebříčku ATP, kteří vypadnou v úvodních kolech grandslamů.

"Aby se člověk dostal na grandslam, musí být v první stovce žebříčku. Konkurence v tenisu je přitom obrovská, mezi profesionálními sporty možná největší. Proto musí být oceněny i výkony níže postavených hráčů," dodal Tiley.

Na Australian Open, který začne 14. ledna, se rozdělí rekordní odměny v celkové výši 31 miliónů dolarů. Vítězové dostanou 2,43 miliónu dolarů, navýšení se vedle prémií za úvodní kola dočkaly také odměny za vystoupení v kvalifikaci a ve čtyřhře.

Reklama