Hlavní obsah

Cibulková zostudila Kvitovou. Všechno bylo špatně, povzdechla si česká tenistka

Aktualizováno

České tenistce Petře Kvitové generálka na Australian Open vůbec nevyšla. V Sydney utrpěla debakl a vypadla už v prvním kole. Slovenská soupeřka Dominika Cibulková ji porazila po setech dvakrát 6:1. Kvitová, jež šla do turnaje jako pátá nasazená favoritka, tak může na nápravu dojmů z Brisbane, kde před týdnem vypadla v druhém kole, zapomenout. Na kurtu vydržela jen něco přes hodinu.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Kvitová zažila v Austrálii další zklamání.

Článek
Fotogalerie

Po utkání dostala Kvitová otázku, co bylo špatně. „Všechno," odpověděla. Dvaadvacetiletá předloňská vítězka Wimbledonu se proti Cibulkové nezmohla na žádný odpor. Udělala 36 nevynucených chyb a z kurtu odešla po hodině a čtyřech minutách. O rok starší Slovenka si tak připsala po čtyřech porážkách první výhru nad českou jedničkou.

Kvitové se nepovedl ani druhý turnaj v Austrálii. Do sezóny sice vstoupila výhrou nad Španělkou Suárezovou, jenže pak v Brisbane vypadla s Ruskou Pavljučenkovovou. Úvodní grandslam sezóny začne v Melbourne 14. ledna a Kvitová bude obhajovat loňské semifinále.

Kvitová jen marně hledala slova

„Hrála jsem opravdu špatně. Ráda bych věděla, co bych k tomu mohla říct, ale to já nevím," sdělila česká jednička australským novinářům. „Nejsem na tom teď moc dobře, co se týče sebedůvěry, ale vždycky se dívám kupředu. Čeká nás grandslam a doufám, že tam bude všechno lepší než tady," dodala.

Cibulková naproti tomu zářila spokojeností. „Hrála jsem od začátku až do konce super, velmi solidně. Podržel mě servis," jásala tenistka, kterou od loňského podzimu vede bývalý kouč Kvitové Matej Lipták. Světová patnáctka od začátku tlačila soupeřku do defenzivy a ubránila se pokusům Kvitové o zakončení výměn.

„Blokovala jsem Petře první dva tři míčky, které se snažila napálit, a potom jsem ji dokázala přetlačit ve výměnách. Dostala jsem ji pod tlak a nutila dělat chyby," popsala Cibulková. „Ona se snažila o vítězné returny, ale já jsem výborně kontrovala a téměř vždy jí to vrátila," dodala.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Sydney
Ženy
Dvouhra, 1. kolo
Cibulková (SR) - Kvitová (5-ČR) 6:1, 6:1
Wozniacká (7-Dán.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:1, 6:2
Kirilenková (Rus.) - Rogowská (Austr.) 7:5, 6:2
Makarovová (Rus.) - Lepchenková (USA) 6:4, 4:6, 6:1.
Čtyřhra, 1. kolo
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) 6:2, 6:1

Reklama

Související témata: