Hlavní obsah

Dobrá zpráva z Melbourne. Štěpánek zkusí na Australian Open hrát

Dobrá zpráva pro české tenisové fanoušky přišla z Melbourne. Radek Štěpánek chce do úvodního zápasu Australian Open se Srbem Viktorem Troickým nastoupit, i když ho od začátku sezóny provázejí zdravotní komplikace.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tenista Radek Štěpánek.

Článek

"Mé cíle se teď zmenšily. Budu rád, když nastoupím a zbytek ať dopadne, jak dopadne, ale určitě nebudu riskovat," řekl Štěpánek Radiožurnálu.

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek nejdříve odstoupil z turnaje v Brisbane kvůli infekci oka a v Sydney vzdal ve středu hned v prvním gamu druhého kola, protože si natáhl mezižeberní svaly. V sobotu poprvé lehce trénoval v Melbourne Parku.

"Na dvacet minut jsem chytl raketu, ale moc jsem neservíroval, dal jsem si jich jenom pár. Pořád to cítím, ale je pokrok, že můžu na kurt vůbec vlézt. Škoda, že nejdu hrát (1. kolo) až v úterý, protože každý den by se mi hodil," řekl tenista.

Štěpánek trénoval na sezónu v Praze se svým koučem Petrem Kordou a cítil se na rok dobře připravený. "V přípravě jsem hodně makal, cítil jsem se fantasticky, ale bohužel jsem zatím nedostal šanci to ukázat," litoval karvinský rodák.

Ve finále prosincového Davisova poháru získal Štěpánek v zaplněné pražské O2 areně třetí rozhodující bod, díky kterému Češi porazili Španělsko 3:2 a poprvé od roku 1980 zvedli nad hlavu slavnou 'salátovou mísu'.

Reklama