Hlavní obsah

Kvitová doufá, že na Australian Open konečně zabere

Melbourne

Kvůli nepříjemnému astmatu prohrála nejlepší česká tenistka Petra Kvitová v této sezóně dva zápasy ze tří, ale pevně věří že na nadcházejícím Australian Open zase zabere a dostane se co nejdál

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v Brisbane.

Článek

"Po přípravě, která proběhla výborně v Prostějově, jsem čekala na začátku něco jiného," řekla dvaadvacetiletá Kvitová Radiožurnálu. "Ale tím, že se objevilo astma už i v Brisbane, tak to prostě v hlavě zůstalo a měla jsem to tam pořád. To bylo trošku zabrždění, ale je to začátek. Teď je první grandslam a o to tady jde," uvedla.

Osmá hráčka světa Kvitová vyhrála v Brisbane první kolo, ale pak nestačila na Rusku Anastasii Pavjučenkovovou a v Sydney uhrála jen dva gamy utkání se Slovenkou Dominikou Cibulkovou. Obě přemožitelky Kvitové následně hrály finále.

V Melbourne bude obhajovat semifinále

Na Australian Open bude Kvitová obhajovat body za loňské semifinále. Jeden z posledních tréninků absolvovala se světovou jedenáctkou Marion Bartoliovou z Francie. "Mě to s ní baví, protože hraje rychle, takže se musím soustředit. Nedá jeden míč volný, je to vždy přestřelka, takže výborný trénink," sdělila Kvitová.

Českou hráčku, dvojnásobnou vítězku Fed Cupu, čeká v prvním kole v duelu grandslamových vítězek z roku 2011 Italka Francesca Schiavoneová. Zápas se bude hrát v úterý a královna Wimbledonu Kvitová má s vítězkou antukového Roland Garros Schiavoneovou pozitivní bilanci 3:1. Všechny zápasy vyhrála loni.

Reklama

Související témata: