Hlavní obsah

Berdych chce být konečně součástí užší světové špičky. Potřebuji vyhrát grandslam, tuší

Český tenista Tomáš Berdych se na úvodním grandslamu letošní sezóny ukazuje ve výborné formě. Při středeční výhře v 2. kole Australian Open nad Francouzem Guillaumem Rufinem se na kurtu zdržel sotva dvě hodiny a už vyhlíží dalšího soupeře, kterým bude šestadvacátý nasazený Rakušan Jürgen Melzer. Rodák z Valašského Meziříčí na oficiálních stránkách turnaje přiznává, že se cítí v optimální kondici a věří, že se brzy stane součástí nejlepší čtyřky světových hráčů.

Foto: Damir Sagolj, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych chce být součástí elitních světových hráčů.

Článek

„Můj výkon byl solidní. Hned od začátku zápasu jsem se cítil velmi dobře, hrál jsem velmi přesvědčivě," prohlásil Berdych po své druhé výhře v Melbourne.

Pokud bude český reprezentant i dál pokračovat ve vítězném tažení, mohl by ve čtvrtfinále narazit na Srba Novaka Djokoviče. Světová jednička a obhájce triumfu se ve 3. kole utká s Radkem Štěpánkem. Berdychova cesta na Australian Open v posledních dvou letech vždy skončila ve čtvrtfinále - před rokem nestačil na Španěla Rafaela Nadala, před dvěma lety právě na Djokoviče.

Berdych: Musím být trpělivý

Minulý rok měl Berdych proti čtyřem nejlepším tenistům negativní bilanci 2:9. Pokud chce ve své kariéře pomýšlet ještě na vyšší mety, musí tuto bilanci smazat. „Tahle skupina hráčů je nesmírně silná a každý, kdo chce mezi ně, to má neskutečně těžké. Musíte žít tenisem, dělat všechno na sto procent. Myslím, že se jim pomalinku přibližuji. Možná jednou budu součástí čtveřice nejlepších," doufá Berdych.

„Musím být ještě trpělivý. Má kariéra ještě není u konce, tvrdě dřu a snažím se o to, abych konečně získal tenisový grandslam," dodal.

Kromě úspěchů na kurtu Berdych před pár dny změnil dodavatele oblečení a podepsal lukrativní smlouvu se společností H&M. Sedmadvacetiletý hráč se stane ambasadorem módního prodejce v tenisovém odvětví. „Jsem z toho nadšený. Mohu mluvit o svých nápadech, mám rád určitý druh módy na kurtu i mimo něj. Je skvělé, že mám takovou příležitost," uzavřel pátý nasazený hráč Australian Open.

Reklama