Hlavní obsah

Štěpánek nemá co ztratit a vymýšlí na Djokoviče něco zvláštního

Melbourne

Po pětisetové řeži, kdy v pondělí udolal Srba Viktora Troického, měl dnes český tenista Radek Štěpánek relativně "volný" den. Španěla Feliciana Lópeze vyprovodil z kurtu hladce ve třech setech. Teď jej ale v Melbourne čeká podstatně těžší soupeř. Dvojnásobný vítěz Australian Open Novak Djokovič.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Tenista Radek Štěpánek zatím hraje na Australian Open výborně.

Článek

"Nemám co ztratit, pokusím se o něco zvláštního. Těžko se hledají nějaké Djokovy slabiny, ale já je budu hledat," prohlásil čtyřiatřicetiletý Štěpánek před duelem se srbskou hvězdou. Djokovič dnes hladce přejel Američana Ryana Harrisona 6:1, 6:2 a 6:3.

Štěpánek na úvod melbournského grandslamu otočil drama se Srbem Viktorem Troickim z 0:2 na sety a vyčerpáním nemohl ani usnout. "Na to, že jsem včera nebyl skoro schopen ani chodit, jsem zregeneroval docela dobře. Myslím, že jsem předvedl hodně dobrý výkon, hrál jsem agresivně, k ničemu jsem ho nepouštěl a nutil jsem ho k chybám," hodnotil duel se Španělem Štěpánek.

S Lópezem se utkal už podesáté a bilanci si vylepšil na 8:2. "Věděl jsem, co od něj můžu čekat, hráli jsme spolu nesčetněkrát. Výborně jsem prohazoval i returnoval jeho servis. Myslím, že na můj servis měl za celý zápas jen dva brejkboly, nejdůležitější bylo odvrácení toho ve třetím setu, to jsem dal tři esa v řadě. Dneska jsem mu nedal vůbec šanci," dodal Štěpánek.

Reklama

Související témata: