Hlavní obsah

Francouzský tenista Chardy slaví postup na hromádce neštěstí Del Potrovi

Melbourne

Šestý nasazený Juan Martín Del Potro skončil na tenisovém Australian Open už ve třetím kole. O dosud největší překvapení mužské dvouhry se v Melbourne postaral Francouz Jérémy Chardy, který Argentince zdolal 6:3, 6:3, 6:7, 3:6 a 6:3. „Jérémy hrál skvěle, zasloužil si to. Budu na své hře muset zapracovat," kál se Del Potro.

Foto: Toby Melville, Reuters

Del Potro neměl po prohře moc dobrou náladu, už vůbec nestál o publicitu

Článek

Del Potro v utkání zažil „klinickou smrt", kdy prohrával už 0:2 na sety. Dokázal se však vzepřít a vybojoval páté rozhodující dějství. V něm však nezvládl klíčový moment za stavu 3:4 a ztratil servis,. Celkově pak v setu prohrál 3:6.

„Po takovém vzepětí to opravdu není dobrý výsledek, ale Jérémy hrál v pátém setu skvěle. Výhru si zasloužil. Prolomil můj servis a závěr dohrál ve velkém klidu. Turnaj tak pro mě skončil. Musím na sobě pracovat, sezóna přece začíná. Věřím ve svou hru a sobě. Do budoucna budu pracovat hodně, hodně tvrdě."

Pochopitelně naprosto rozdílné emoce tryskaly z opačného tábora. Francouz Chardy byl ve velké euforii.

„Je to asi nejlepší výhra mé kariéry. Sice jsem loni v Cincinnati porazil Murraye, ale tady je to něco jiného. Je to přece Australian Open, třetí kolo. Přehrál jsem „top" hráče a jsem opravdu šťastný a užívám si to."

Chardy vyzve Seppiho

V osmifinále by to měl mít Chardy paradoxně snazší. Ale jen o něco. Francouz, 36. hráč žebříčku ATP, se v dalším kole střetne s třiadvacátým tenistou světa Italem Andreasem Seppim, který se  stejně jako francouzský tenista takhle daleko na turnaji v Melbourne probojoval poprvé. Ital postoupil přes Chorvata Čiliče. Jejich bitva trvala necelé čtyři hodiny.

„Poslední půl rok hraje (Chardy) vážně dobře. Navíc, když porazil Del Potra, musí být dobrý. Je nebezpečný tvrdým servisem a daří se mu hra od základní čáry. Bude to hodně těžké."

Zatímco Seppi s Chardym spřádají plány na další kolo, Del Potro smutní. Od sedmého hráče světa se čekalo víc.

Reklama

Související témata: