Hlavní obsah

Azarenková je v Melbourne o krok blíž obhajobě, s Vesninovou neměla starosti

Aktualizováno

Běloruská tenistka Victoria Azarenková hladce prošla na grandslamovém Australian Open v Melbourne do čtvrtfinále dvouhry. Obhájkyně titulu vyřídila za 57 minut ve dvou setech 6:1, 6:1 Rusku Jelenu Vesninovou a v boji o postup mezi nejlepší čtyřku turnaje změří síly s další ruskou hráčkou Světlanou Kuzněcovovou. Ta přehrála ve třech sadách a bezmála dvou a půl hodinách boje 6:2, 2:6, 7:5 někdejší světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Běloruská světová jednička Victoria Azarenková si s Ruskou Jelenou Vesninovou hladce poradila.

Článek
Fotogalerie

"Už je to dobré. S každým zápasem se připravujete na důležité bitvy, které teď přijdou, a je skvělé, že jsem v turnaji zase tak daleko," řekla Azarenková po výhře nad Vesninovou, 47. hráčkou dvouhry a nedávnou vítězkou z Hobartu.

Hodně práce Azarenkovou čeká ve čtvrtfinále s Kuzněcovovou, která se po operaci kolena znovu dostává do formy. "Je to úžasné, vyrovnala jsem si tady dosavadní maximum," radovala se po výhře nad Wozniackou sedmadvacetiletá Kuzněcovová, čtvrtfinalistka Australian Open z let 2005 a 2009. "Věřím, že mám hru na to, abych Azarenkové dělala problémy," dodala aktuálně 75. hráčka v žebříčku WTA. O čtyři roky mladší Azarenková v obou loňských vzájemných zápasech Kuzněcovovou porazila a neztratila při tom ani set.

Williamsová se na kurtu také dlouho nezdržela

Mezi nejlepší osmičku v mužském singlu prošel  nenasazený Francouz Jérémy Chardy. Nečekaný přemožitel Argentince Juana Martína Del Potra z 3. kola vyřadil v osmifinále turnajovou jednadvacítku Itala Andrease Seppiho ve čtyřech setech 5:7, 6:3, 6:2 a 6:2 a v premiérovém grandslamovém čtvrtfinále ho čeká turnajová trojka Brit Andy Murray.  Úřadující vítěz US Open si snadno poradil s Chardyho krajanem Gillesem Simonem 3:0 na sety.

Další debutantkou mezi nejlepšími osmi na grandslamu je Sloane Stephensová. Devatenáctiletá Američanka zdolala 6:1, 3:6 a 7:5 Srbku Bojanu Jovanovičovou a narazí na slavnější krajanku Serenu Williamsovou. Patnáctinásobná grandslamová vítězka absolvovala další ze svých dominantních představení a Rusku Marii Kirilenkovou vyprovodila za necelou hodinu 6:2 a 6:0.

Svou rekordní šňůru grandslamových čtvrtfinále za sebou natáhl na číslo 35 Roger Federer, jenž bez větších problémů porazil 6:4, 7:6 a 6:2 Kanaďana Milose Raonice. Druhého nasazeného Švýcara vyzve Jo-Wilfried Tsonga, poté co ve čtyřech setech uspěl ve francouzském souboji s Richardem Gasquetem.

Hradecká lepší Hlaváčkové

Deblové partnerky a stříbrné olympijské medailistky z Londýna - Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková - stály dnes na kurtu proti sobě. Z postupu do čtvrtfinále mixu se nakonec radovala Hradecká, jež společně s Františkem Čermákem přehráli sedmou nasazenou česko-italskou dvojici Hlaváčková, Daniele Bracciali 6:4 a 7:6 (9:7). Dalšími soupeři českého páru budou Indka Sania Mirzaová s Bobem Bryanem z USA.

Usnadněný postup do čtvrtfinále deblu měly Lucie Šafářová s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, jimž soupeřky Jelena Jankovičová a Mirjana Lučičová-Baroniová po třech gamech za stavu 2:1 pro česko-ruský pár zápas skrečovaly.

Tenisové Australian Open:
Muži:
Dvouhra, osmifinále:
Chardy (Fr.) - Seppi (21-It.) 5:7, 6:3, 6:2, 6:2
Tsonga (7-Fr.) - Gasquet (9-Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2
Murray (3-Brit.) - Simon (14-Fr.) 6:3, 6:1, 6:3
Federer (2-Švýc.) - Raonic (13-Kan.) 6:4, 7:6 (7:4), 6:2.
Ženy:
Dvouhra - osmifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Vesninová (Rus.) 6:1, 6:1
Kuzněcovová (Rus.) - Wozniacká (10-Dán.) 6:2, 2:6, 7:5
Stephensová (29-USA) - Jovanovská (Srb.) 6:1, 3:6, 7:5
S. Williamsová (3-USA) - Kirilenková (14-Rus.) 6:2, 6:0
Čtyřhra - osmifinále:
Pavljučenkovová, Šafářová (Rus./ČR) - Jankovičová, Lučičová-Baroniová (Srb./Chorv.) 2:1, skreč.
Smíšená čtyřhra - osmifinále:
Hradecká, Čermák (ČR) - Hlaváčková, Bracciali (7-ČR/It.) 6:4, 7:6 (9:7)
Bartyová, Dellacquaová (Austr.) - Grandinová, Uhlířová (14-JAR/ČR) 7:6 (7:3), 6:3.
Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Krejčíková (12-ČR) - Fridmanová (Ukr.) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - 1. kolo:
Korašviliová, Krejčíková (6-Ukr./ČR) - Cabreraová, Hivesová (Austr.) 6:1, 6:4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články