Hlavní obsah

Berdych si před bojem s Djokovičem zavesloval s olympijským medailistou

Melbourne
Aktualizováno

Tomáše Berdycha čeká na Australian Open nejlepší současný tenista světa Novak Djokovič, proti němuž nastoupí v úterý od 9:30. Před čtvrtfinálovým duelem se český daviscupový reprezentant cítí dobře - volno využil také k projížďce na veslici společně s Australanem Willem Lockwoodem.

Foto: Fiona Hamilton, ČTK/AP

Tomáš Berdych si před zápasem s Novakem Djokovičem zavesloval s Willem Lockwoodem.

Článek

Berdych je na úvodním grandslamovém turnaji sezóny suverénní. Postupně přešel přes Američana Michaela Russella, Francouze Guillauma Rufina, Rakušana Jürgena Melzera a Kevina Andersona z Jihoafrické republiky. Ani s jedním ze soupeřů při tom neztratil set. Teď ho však čeká světový hráč číslo jedna a obhájce prvenství na Australian Open Novak Djokovič ze Srbska.

Ve volném dni chtěl vítěz posledního Davisova poháru zapomenout na tenisové povinnosti a vyjel si na vyjížďku s domácím Willem Lockwoodem, který společně s Jamesem Chapmanem, Jushuou Dunkley-Smithem a Drewem Ginnem vybojoval loni na olympijských hrách v Londýně stříbrnou medaili ve čtyřce bez kormidelníka.

Pátý nasazený hráč se ubezpečil fanoušky na své facebookové stránce, že se cítí dobře. V Melbourne si pochutnal na suši a pomalu se začíná připravovat na úterní bitvu s jedním ze svých neoblíbených soupeřů. S Djokovičem má Berdych výrazně negativní bilanci 1:11. Jediná výhra českého hráče je tři roky stará, odehrála se navíc na wimbledonské trávě.

Čtvrtfinálový zápas Djokovič - Berdych začíná v úterý v 9:30, přímý přenos vysílá Eurosport a podrobnou on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz. Berdych bude moci pomstít i svého daviscupového parťáka Radka Štěpánka, kterého Djokovič vyřadil ve 3. kole.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková