Hlavní obsah

Tenistka Kvitová si před Fed Cupem zahraje v Paříži

Paříž

Česká tenistka Petra Kvitová se objeví příští týden na halovém turnaji v Paříži, který předloni vyhrála. Světová osmička po brzkém vyřazení na Australian Open, kde skončila už v druhém kole, přijala divokou kartu.

Foto: David Gray, Reuters

Petra Kvitová

Článek

"Ráda jsem využila možnosti hrát. Na turnaj mám krásné vzpomínky, a proto se na návrat těším. Miluji zápasy v hale, ráda hraju před pařížským publikem a doufám, že si zahraju několik dobrých zápasů," citoval Kvitovou web turnaje.

V předloňském finále Kvitová porazila tehdejší světovou dvojku Kim Clijstersovou z Belgie. "Na ten zápas ráda vzpomínám," řekla Kvitová. V Paříži bude hrát týden před prvním kolem Fed Cupu, v kterém český tým přivítá v Ostravě Australanky.

Letos rodačka z Fulneku Kvitová zatím neměla příliš důvodů k radosti. V úvodu roku se svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy potýkala v horku na jižní polokouli s astmatem i menší sebedůvěrou a vyhrála pouze dva zápasy z pěti.

Vedle Kvitové by se v hlavní soutěži pařížského turnaje Open GDF Suez s dotací 690 tisíc dolarů měly objevit i Klára Zakopalová a Lucie Hradecká.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori