Hlavní obsah

Musím za Kvitovou zajít, řekla tenisová legenda Navrátilová, jež po finále Davis Cupu plakala

Melbourne

Už ve druhém kole vypadla česká tenistka Petra Kvitová z úvodního grandslamového turnaje sezóny Australian Open poté, co nestačila na Britku Lauru Robsonovou. Na kurtu se trápila a ve třetím setu neměla daleko k pláči. V těžkých chvílích kariéry proto plánuje Martina Navrátilová, Kvitové obrovský vzor, že ji povzbudí návštěvou.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová s Martinou Navrátilovou ve Wimbledonu.

Článek

„Myslím, že za ní musím zajít. Ona se sama od sebe nezeptá," citoval server lidovky.cz Navrátilovou, která v Melbourne plní roli spolukomentátorky a hráčky turnaje legend.

Zatímco v roce 2011 se po vítězství Kvitové ve Wimbledonu řešila otázka, jak dlouho bude dnes dvaadvacetileté hráčce trvat, než se prokouše na první místo žebříčku, v současnosti se tenisoví specialisté spíše dohadují, zda bude Kvitová schopná vrátit se do své bývalé formy. Právě proto chce Navrátilová Kvitovou povzbudit.

Do formy se vrátí, věří Kotyza

„Je to škoda, protože talent má. Doufám, že se z té krize dostane a bude vyrovnanější," dodala Navrátilová. Herní propad tenistky z Fulneku trvá už několik měsíců. Trenér David Kotyza už v Melbourne prohlásil, že se jeho svěřenkyně do předchozí formy vrátí. Neví však kdy.

Navrátilová se v Austrálii vrátila v čase do konce minulého roku, když české tenistky obhájily prvenství ve Fed Cupu a poté Češi dosáhli i na triumf v Davis Cupu. „Udělalo to na mě velký dojem. Nejdřív holky, pak kluci... Já se tak rozbrečela, když Radek vyhrál! Byla jsem zrovna v Paříži. Výborné publikum, dobrá atmosféra. Radek hrál vynikající tenis proti hráči, který je mnohem výš na žebříčku než on. Byl to pro něj životní zápas. Fantazie!"

Navrátilová je nejvýznamnější tenistka, která se narodila na území tehdejšího Československa. Legenda z Řevnic třikrát vyhrála Australian Open, dvakrát Frech Open, čtyřikrát US Open a na svém oblíbeném Wimbledonu zvedala trofej nad hlavu dokonce devětkrát. Ani to však nestačilo k tomu, aby dostala pozvánku na finále ženské či mužské týmové soutěže. „Pozvánku? Pro mě? Nepřišlo nic," řekla. „Nebyla jsem překvapená. Ale nechci o tom mluvit. Pozvánku jsem prostě nedostala," dodala.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková