Hlavní obsah

Tenistky doma s Japonkami

MOSKVA

České tenistky budou hostit v prvním kole Fed cupu ve Světové skupině II 23. a 24. dubna příštího roku Japonsko. Rozhodl o tom los v Moskvě. Opora fedcupového týmu Barbora Strýcová byla ráda, že se zápas uskuteční v České republice.

Článek

"To je super," řekla Strýcová, šestapadesátá hráčka světa, která odhadovala, že los české tenistky svede do duelu se Slovenkami. "Japonsko je trošku horší a jsem zvědavá na čem budeme hrát, protože jsou všestranné," uvedla.

S Japonskem se Češky doposud nikdy nestřetly, a proto o dějišti utkání rozhodlo losování. Jedničkou Japonek je sedmnáctá hráčka světa Ai Sugijamaová, dvojkou Šinobu Asagoeová (37. na žebříčku WTA) a pozici trojky plní Akiko Morigamiová (68.).

V elitní Světové skupině se představí oba finalisté letošního Fed cupu na půdě soupeřek: Rusky pocestují do Itálie, zatím ještě stále úřadující šampiónky z Francie nastoupí v Rakousku. Američanky budou hostit doma Belgii a Španělsko si pozve Argentinu. Vítězné týmy z druhé skupiny se po Wimbledonu utkají s poraženými z elity o postup do Světové skupiny I pro rok 2006.

Češky letos v prvním kole Světové skupiny, kterou ještě hrálo šestnáct celků, prohrály v Itálii a v baráži pak zvítězily v Estonsku. Družstvo již nepovede Petra Píchalová-Langrová, která ve funkci skončila, nového kapitána tenisový svaz hledá.

Los Fed Cup 2005
Světová skupina I:
Itálie-RuskoUSA-Belgie
Španělsko-ArgentinaRakousko-Francie
Světová skupina II:
Česko-JaponskoŠvýcarsko-Slovensko
Německo- IndonésieThajsko-Chorvatsko
Čtvrtfinále a baráž: 9.-10. července
Finále: 17.-18. září

Reklama