Hlavní obsah

Djokovič - Ferrer 6:2, 6:2, 6:1Djokovič projel do finále jako rozjetý tank. Ferrerovi nedal žádnou šanci, vyhrál za hodinu a půl

Melbourne
Aktualizováno

Kdo čekal, že se z bitvy o finále Australian Open mezi Novakem Djokovičem a Davidem Ferrerem vyklube nekonečná přestřelka od základní čáry, šeredně se spletl. Djokovič španělského bijce totálně zničil a po jednoznačné výhře 6:2, 6:2, 6:1 si za pouhou hodinu a půl potřetí za sebou zajistil účast v melbournském finále. V klidu teď může očekávat svého soupeře pro obhajobu titulu, který vzejde z duelu Rogera Federera s Andym Murraym.

Foto: Toby Melville, Reuters

Srb Novak Djokovič se raduje z hladké výhry nad Davidem Ferrerem v semifinále Australian Open.

Článek
Fotogalerie

„Předváděl jsem neskutečný tenis a cítil jsem se v pohodě a sebevědomě od samého začátku. Ukázal jsem jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Jsem nadšený, že mám tady další šanci na titul," radoval se po utkání bělehradský rodák.

Hra Davida Ferrera bývá pro většinu soupeřů noční můrou, nevypustí žádný míček, trpělivě vrací své topspiny k základní čáře, až protivníka udolá. Jenže to vše bylo proti výtečně hrající světové jedničce ve čtvrtek zoufale málo.

Zatímco český tenista Tomáš Berdych o kolo dříve dokázal trojnásobného šampióna z Australian Open alespoň občas dostat pod tlak, s Ferrerem si svěřenec Mariána Vajdy hrál jako kočka s myší. Od základní čáry bez problémů vracel Španělovy údery a trpělivě si připravoval smrtící vítězný míč.

Ferrer neměl nárok

Jindy obávaný Ferrer najednou vypadal zcela neškodně. I když znovu dřel a bojoval byť jen o náznak naděje na zvrat, nevypracoval si ani jeden brejkbol a naopak prohrával jeden servis za druhým. Hned od úvodu první sady bylo prakticky jasné, že vyrovnaná bitva tentokrát nebude na pořadu dne.

Djokovič nastřádal za tři sety celkem třicet vítězných balónů a po prvním servisu vyhrál 91 procent míčků. Ferrera porazil počtvrté za sebou a před finále se rozehrál do opravdu nevídané formy.

Australian Open, semifinále dvouhry mužů:
Djokovič (1-Srb.) - Ferrer (4-Šp.) 6:2, 6:2, 6:1on-line

Reklama

Pavouk - Australian Open 2013 muži

  • Čtvrtfinále

  • Srbsko Novak Djokovič Česká republika Tomáš Berdych
    6 : 1; 4 : 6; 6 : 1; 6 : 4
  • Španělsko David Ferrer Španělsko Nicolas Almagro
    4 : 6; 4 : 6; 7 : 5; 7 : 6; 6 : 2
  • Francie Jeremy Chardy Velká Británie Andy Murray
    4 : 6; 1 : 6; 2 : 6
  • Francie Jo-Wilfried Tsonga Švýcarsko Roger Federer
    6 : 7; 6 : 4; 6 : 7; 6 : 3; 3 : 6
  • Semifinále

  • Srbsko Novak Djokovič Španělsko David Ferrer
    6 : 2; 6 : 2; 6 : 1
  • Velká Británie Andy Murray Švýcarsko Roger Federer
    6 : 4; 6 : 7; 6 : 3; 6 : 7; 6 : 2
  • Finále

  • Srbsko Novak Djokovič Velká Británie Andy Murray