Hlavní obsah

Finále Fed Cupu: Francie hraje s Ruskem nerozhodně 1:1

Sobotní úvodní dvouhra finále tenisového Fed Cupu ukázala, že souboj o prvenství nebude jednoduchý. Na jedné straně papírově silné Rusko, jehož hráčky jsou všechny v první 25 žebříčku ATP, na straně druhé obhájkyně titulu Francouzsky. Vstup do finále vyšel lépe Francii, když Natalie Dechyová porazila pátou hráčku světa Světlanu Kuznětsovovou.

Článek

Dechyová se s Kuznětvovou setkala letos poprvé na lednovém turnaji Gold Coast v Austrálii. Francouzská hráčka tehdy svou ruskou protihráčku porazila ve čtvrtfinále 7:6 a 6:4. Úvodní set sobotního duelu však Dechyová prohrála 3:6. Ruská hráčka ukázala, že je v dobré formě. Svědčila o tom především stoprocentní úspěšnost druhého podání či dva proměněné break pointy ze čtyř, zatímco Dechyová ze stejného počtu proměnila pouze jeden.

Další dva sety se tak staly opravdovými bitvami, které celý zápas protáhly na dvě hodiny a dvacetpět minut. Druhou sadu vyhrála Dechyová až ve zkrácené hře. Zlepšila především první podání a i přes dvě dvojchyby se ji podařilo srovnat stav utkání na 1:1 na sety. Kuznětsvovová přitom za stavu 5:4 podávala na vítězství v zápase. Francouzska však její podání prolomila a dovedla hru do vítězné zkrácené hry. Ruska se navíc za celý zápas dopustila 77 nevynucených chyb.

Třetí sadu ve svůj prospěch rozhodla opět Dechyová. Vítězstvím 3:6, 7:6 (7:4) a 8:6 tak zajistila první bod pro Francii a pro sebe druhé osobní vítězství na Kuznětsovovou.

Myskinová získala bod

V druhé sobotní dvouhře se střetly světová trojka Ruska Anastasia Myskinová a za Francii rodačka z Ruska Taťána Golovinová. Obě tenistky se na kurtu potkaly poprvé. Ruská tenistka se však do své soupeřky pustila se vší vervou.

Po prvním setu se ale síly vyrovnaly a druhou sadu musela rozhodnout zkrácená hra. "Byla jsem nervózní, protože jsem s ní ještě nikdy nehrála a neznala jsem její slabé a silné stránky," řekla ruská jednička.

Výsledky:
Rusko - Francie 1:1 po prvním dnu
Kuzněcovová - Dechyová 6:3, 6:7 (4:7), 6:8, Myskinová - Golovinová 6:4, 7:6 (7:5).
Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata: