Hlavní obsah

Rozjetý Djokovič vyhlíží soupeře: Budu sledovat Murrayho s Federerem, všechno si zapíšu

Melbourne

Způsob, jakým vyřadil v semifinále Australian Open nasazenou čtyřku Davida Ferrera, vyrazil mnoha fanouškům i expertům dech. Po famózním výkonu a hladké výhře (6:2, 6:2, 6:1) už může Novak Djokovič v klidu sledovat páteční bitvu mezi Rogerem Federerem a Andy Murraym, na kterou se už moc těší.

Foto: Tim Wimborne, Reuters

Světová jednička Novak Djokovič sleduje míček v semifinále Australian Open.

Článek
Fotogalerie

Suverénní výkon v semifinále také dodal trojnásobnému šampiónovi z Australian Open potřebnou sebedůvěru.

„Tohle může mému sebevědomí jen prospět. Odehrát semifinále proti čtvrtému nasazenému, jenž je obrovský bojovník a k němuž mám obrovský respekt, v takové pohodě, je neuvěřitelné.  Na kurtu se momentálně cítím výborně, mám dva dny volna, takže na finále se můžu perfektně připravit," pochvaloval si pětadvacetiletý Srb na oficiálních stránkách turnaje.

Těší ho, že nemusí projít stejným martyriem jako při loňské obhajobě, kdy šestihodinové finálové dřině proti Rafaelu Nadalovi předcházel pětisetový maratón s Andym Murraym:  „Určitě preferuju být před finále víc fit a mít více času než v roce 2012."

Volno hodlá mimo jiné využít i ke sledování zápasu, který určí jeho finálového soupeře, tedy souboj světové dvojky a trojky Federera s Murrayem.

„Je logické, že tenhle zápas budu sledovat ještě pozorněji, protože se následně utkám s vítězem. Určitě si udělám ze zápasu analýzu, budu si vše zapisovat, abych si mohl připravit správnou taktiku na finále," prozradil.

Nezáleží na tom, kdo postoupí

Podle svých slov si ale soupeře nechce vybírat a je mu jedno, kdo postoupí. Nicméně se těší, jakou hru budou oba špičkoví tenisté v semifinále předvádět.

„Určitě, určitě. Tenis miluju, je to můj život. Nejsem jenom hráč, ale i fanoušek tohoto sportu. Miluju sledování velkých zápasů. Když hraje Federer, Murray a Nadal, jde o opravdu pikantní duely na Grand Slamech. Doufám, že zítra se bude na co dívat," pokračoval rodák z Bělehradu.

Svěřenec slovenského kouče Mariána Vajdy bude útočit ve finále na třetí titul z Australian Open v řadě. Celkově může dosáhnout už na čtvrtý titul z Melbourne.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík