Hlavní obsah

Český den na Australian Open: Hradecká s Čermákem jsou ve finále v mixu, Siniaková v juniorkách

Čeští tenisté Lucie Hradecká s Františkem Čermákem postoupili do finále smíšené čtyřhry na Australian Open. O titul bude v Melbourne premiérově hrát rovněž šestnáctiletá Kateřina Siniaková ve dvouhře juniorek.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Italské tenistky Sara Erraniová (vpravo) a Roberta Vinciová s trofejí prošampiónky Australian Open ve čtyřhře.

Článek
Fotogalerie

Hradecká s Čermákem porazili v semifinále krajanku Květu Peschkeovou s Polákem Marcinem Matkowským 3:6, 7:5 a 10:7 v super tie-breaku. Ve finále se v neděli střetnou s australskou dvojicí Jarmila Gajdošová, Matthew Ebden.

Ve finále mixu naposledy hrál na Australian Open Jaroslav Levinský, ale s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou v roce 2010 prohráli. Poslední českou vítězkou v Melbourne je Jana Novotná, která vyhrála s Američanem Jimem Pughem před 24 lety.

Druhá nasazená Siniaková potvrdila roli favoritky a v semifinále zdolala Estonku Anett Kontaveitovou jasně 6:2 a 6:3. Ve finále se střetne s Chorvatkou Anou Konjuhovou, s kterou loni prohrála ve finále prestižního Orange Bowlu.

Siniaková vrátila estonské soupeřce porážku z loňského US Open. "Chtěla jsem jí to oplatit a jsem ráda, že to vyšlo. Dala jsem do toho všechno, bojovala jsem o každý míč a donutila ji k chybám. Sice chvílemi byla aktivnější než já, ale dokázala jsem si to vybojovat. Jsem moc ráda," řekla Siniaková Radiožurnálu.

Titul v juniorkách na Australian Open naposledy z Češek získala v roce 2010 Karolína Plíšková a před ní dvakrát Barbora Záhlavová-Strýcová (2002 a 2003).

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 31 miliónů australských dolarů):
Ženy:
Čtyřhra - finále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Bartyová, Dellacquaová (Austr.) 6:2, 3:6, 6:2.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Hradecká, Čermák (ČR) - Peschkeová, Matkowski (ČR/Pol.) 3:6, 7:5, 10:7, Gajdošová, Ebden (Austr.) - Švedovová, Istomin (Kaz./Uzb.) 7:5, 7:6 (7:5).
Juniorky:
Dvouhra - semifinále:
Siniaková (2-ČR) - Kontaveitová (10-Est.) 6:2, 6:3
Čtyřhra - finále:
Konjuhová, Zhaová (1-Chorv./Kan.) - Krejčíková, Korašviliová (6-ČR/Ukr.) 5:7, 6:4, 10:7.

Reklama

Související témata: