Hlavní obsah

Federer na Mount Everest nevylezl, s vystoupením na Australian Open byl ale spokojen

Na páté vítězství v Australian Open už letos nedosáhne. Švýcarský tenista Roger Federer v pátečním semifinále nestačil v pětisetové bitvě na Brita Andyho Murrayho a úvodní grandslamový turnaj sezóny pro něj skončil. "Samozřejmě jsem z porážky zklamaný, ale s účinkováním na turnaji jsem celkem spokojen," citoval Rogera Federera server deníku 20 Minuten.

Foto: Damir Sagolj, Reuters

Švýcar Roger Federer v semifinále Australian Open proti Andymu Murraymu.

Článek
Fotogalerie

Basilejský rodák si po čtvrtfinálovém triumfu nad Tsongou brousil zuby na finále. "Teď přijde Murray, pak možná Djokovič. Jako bych lezl na Mount Everest, "uvedl pro deník Blick před soubojem s Lendlovým svěřencem. Na pomyslný vrchol nejvyšší hory na Zemi ale nevystoupal.

"Celkově si myslím, že Andy byl o trochu lepší než já," uznal Federer. "Ale samozřejmě, že jsem z porážky zklamaný, když byl navíc zápas už v pátém setu," doplnil.

Fenomenální Švýcar si až do utkání s Tsongou počínal v Melbourne suverénně. Neztratil ani set, dokonce ani jeden servis. Vyřadil mimo jiné vycházející hvězdy Bernarda Tomice či Milose Raonice. Poradil si i s nebezpečným Rusem Nikolajem Davyděnkem.

Federer: Finále bude tvrdý boj

"Hrál jsem dobrý tenis. Dobře jsem se pohyboval," libovala si světová dvojka, která ve finále vidí jako favorita Djokoviče, a to i přesto, že Srb loni na US Open se skotským protivníkem prohrál.

"Novak je na tomto turnaji velmi silný. Zachránil se v utkání proti Warinkovi. V neděli to ale bude určitě tvrdý boj," uzavřel Federer.

Reklama