Hlavní obsah

Vyřadil Nadala a teď si Rosol věří i na Švýcary. Nemám žádné obavy, tvrdí

Karel FeltSport.czPrávo
Aktualizováno

Sedmadvacetiletý Lukáš Rosol s největší pravděpodobností převezme roli dvojky v českém daviscupovém týmu po zraněném Radku Štěpánkovi. Na loňském Wimbledonu se proslavil vyřazením Španěla Rafaela Nadala, takže ani „nová“ úloha pětasedmdesátého hráče žebříčku ATP nijak neděsí.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Tenisté (zleva) Ivo Minář a Lukáš Rosol, kapitán českého tenisového týmu Jaroslav Navrátil a talent Jiří Veselý odletěli do Švýcarska.

Článek

V průběhu minulého týdne mu kapitán Jaroslav Navrátil telefonoval, že Radek Štěpánek není fit... „Řekl mi, abych se připravil, protože je možné, že budu dvojkou, takže budu hrát. Bohužel ke konci týdne mě trochu skolila viróza. Od pondělí se ale vracím k plnému tréninku, takže by všechno mělo být v pořádku. Chtěl bych ukázat, že na to mám a přispět alespoň bodem z dvouher," pravil odhodlaně Rosol.

Na své přípravě prý nic měnit nemusí. "Na každý daviscupový zápas se připravuji úplně stejně. I v předchozích zápasech jsem byl připraven kdykoliv nastoupit, kdyby se Tomášovi Berdychovi nebo Radkovi Štěpánkovi něco stalo," dodal.

Tlak nevadí

Dobře si je vědom, že na něj bude kladen dosud nepoznaný tlak. Fanoušci od něj budou očekávat nejméně bod z dvouhry. „Tlak mám rád, jinak bych ani nemohl tenis hrát. Dokonce bych raději hrál doma, kde by byl ještě větší, než bude v Ženevě. Mám už určité zkušenosti ze zápasů, kdy jsem v Davis Cupu nastoupil. I když na mne neležela taková tíha odpovědnosti. Myslím si, že jsem schopen bod ve dvouhrách udělat," pravil přesvědčivě.

Obavy nemá ani ze švýcarské jedničky Stanislase Wawrinky. „Nikdy jsem proti němu nehrál, ale znám ho dobře. Naposledy jsem ho viděl v Austrálii proti Djokovičovi, s nímž svedl pětisetovou bitvu. Je to kvalitní hráč, ale Davis Cup je specifický, stát se může cokoliv. Naděje určitě existuje. S Chiudinellim jsem hrál někdy jako junior, takže to už si nepamatuju. V žádném případě ani jeho nepodcením," zdůraznil Lukáš Rosol. „Nijak zvlášť je ale studovat nebudu. Dám na radu trenérů a kapitána Navrátila," dodal.

S Berdychem by soupeře umlátili

Kapitán týmu Navrátil zvažuje, že Rosol zřejmě nastoupí s Tomášem Berdychem i ve čtyřhře. „S Tomášem jsme takový zápas zatím nehráli, ale nemám z toho obavu. Čtyřhry hraju pořád, jen nemám stálého partnera. Myslím si, že to vedle Tomáše zvládnu. Oba jsme spíš ranaři, takže bychom Švýcary na kurtu spíš umlátili. Ale zatím předbíhám, třeba se Tomáš rozhodne pro někoho jiného," konstatoval Rosol.

Šance na postup z 1. kola vidí jednoznačně. „Domácí mají kvalitní tým, především pak Wawrinku. Papírově jsou ale slabší než my, protože v žebříčku ATP jsou daleko za námi. Přesto musíme být ve střehu. Nebude to lehké, hrají doma, ale věřím, že je dokážeme porazit," nezapochyboval o vítězství Lukáš Rosol.

Reklama

Související témata: