Hlavní obsah

Tenistka Hradecká kvůli nemoci přišla o generálku na Fed Cup

Paříž

Česká tenistka Lucie Hradecká se kvůli nemoci odhlásila z halového turnaje v Paříži, aby stihla první kolo Fed Cupu proti Austrálii (9. a 10. února v Ostravě). Stříbrnou olympijskou medailistku ve čtyřhře zastoupí v dnešním utkání úvodního kola s Rakušankou Tamirou Paszekovou Nizozemka Kiki Bertensová.

Foto: Petr Horník, Právo

Stříbrná olympijská medailista v tenisové čtyřhře žen z Londýna Lucie Hradecká.

Článek

"Už před finále smíšené čtyřhry v Austrálii jsem začínala být oslabená a imunitní systém to nezvládl. Mám do neděle antibiotika a po konzultaci s kapitánem (Petrem Pálou) a doktorem (Vlastimilem Voráčkem) jsem se rozhodla Paříž oželet, abych byla fit na Fed Cup a následnou šňůru v Americe," řekla Hradecká. Do Paříže ale dnes musí na otočku odletět, aby ji viděl lékař turnaje. "Jinak bych dostala pokutu."

Vedle sedmadvacetileté Hradecké je pro duel s Austrálií v nominaci i zbývající trojice hráček, které v minulé sezóně přispěly k obhajobě triumfu ve Fed Cupu a všechny se rovněž představí v Paříži. Petru Kvitovou dnes ve druhém kole čeká Švýcarka Stephanie Vögeleová, Lucie Šafářová vstoupí do turnaje zápasem s Lourdes Domínguezovou-Linovou ze Španělska.

Ve čtyřhře už má za sebou první zápas deblová partnerka Hradecké Andrea Hlaváčková, která sehnala rychle za nemocnou kamarádku náhradu a tentokrát hraje s Američankou Liezel Huberovou. V úvodním kole si ve francouzské metropoli poradily s belgicko-českým párem Yanina Wickmayerová, Kvitová.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík