Hlavní obsah

Kvitová - Vögeleová 7:6, 6:3Kvitová postoupila v Paříži do čtvrtfinále, Šafářová do 2. kola

Paříž
Aktualizováno

Nejlepší česká tenistka Petra Kvitová vstoupila úspěšně do turnaje v Paříži, kde startuje po svém brzkém vyřazení z Australian Open díky volné kartě od pořadatelů. Vítězka tohoto turnaje z roku 2011 porazila v druhém kole 7:6 a 6:3 Stefanii Vögeleovou ze Švýcarska a postoupila do čtvrtfinále. Na úvod uspěla i Lucie Šafářová.

Foto: David Gray, Reuters

Radostný pokřik Petry Kvitové (ilustrační foto)

Článek

Světová osmička Kvitová chce v Paříži zlomit nepovedený začátek sezóny, v níž až do dneška měla negativní bilanci dvou výher a tří proher, a rozehrát se před 1. kolem Fed Cupu s Austrálií (9. a 10. února v Ostravě). Proti 100. hráčce světa měla nasazená dvojka vynikající úvod, vedla 4:0, pak se ale její hra zadrhla.

Vögeleová snížila na 3:4, od stavu 3:5 vyhrála další tři gamy a Kvitová musela zachraňovat tie-break. V něm Češka zvítězila 7:5 a set získala. V druhé sadě už wimbledonská vítězka z roku 2011 podobné drama nepřipustila, a i když opět jednou ztratila podání, po výhře 6:3 mohla slavit letošní třetí výhru.

Ve čtvrtfinále se dvaadvacetiletá Kvitová utká s vítězkou duelu mezi domácí Kristinou Mladenovicovou a Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, s níž v Paříži hrála čtyřhru.

Šafářová otočila zápas

Do druhého kola ve francouzské metropoli postoupila Šafářová. Šestá nasazená hráčka otočila zápas s Lourdes Domínguezovou ze Španělska a porazila ji 2:6, 6:1 a 6:1.

Světová osmnáctka Šafářová po ztrátě prvního setu zlepšila hru a od třetího gamu druhé sady získala devět gamů za sebou. Její další soupeřkou bude domácí Alizé Cornetová, s níž se utkala zatím jednou a loni v Praze ji porazila ve třech setech.

V druhém kole je také Klára Zakopalová, kterou čeká Carla Suárezová-Navarrová ze Španělska.

Původně měla ve Francii startovat i Lucie Hradecká, kvůli nemoci se však odhlásila. Stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry se chce doléčit před blížícím se duelem s Austrálií, kterým české tenistky odstartují cestu za třetím fedcupovým titulem za sebou.

Tenisový turnaj žen v Paříži (tvrdý povrch, dotace 690.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (6-ČR) - Domínguezová-Linová (Šp.) 2:6, 6:1, 6:1
Bertensová (Niz.) - Paszeková (Rak.) 6:4, 7:5
Wickmayerová (Belg.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7:6 (9:7), 4:6, 6:3
Rybáriková (SR) - Razzanová (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3.
2. kolo:
Kvitová (2-ČR) - Vögeleová (Švýc.) 7:6 (7:5), 6:3
Bartoliová (3-Fr.) - McHaleová (USA) 7:5, 6:1
Barthelová (Něm.) - Vinciová (5-It.) 4:6, 6:1, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Pavljučenkovová, Šafářová (Rus./ČR) - Peschkeová, Rosolská (4-ČR/Pol.) 6:2, 6:3.

Reklama

Související témata: