Hlavní obsah

Šafářová se v Paříži vzdala čtvrtfinále čtyřhry. Do boje ji nepustilo bolavé koleno

Aktualizováno

Tenistka Lucie Šafářová se na turnaji v Paříži odhlásila kvůli bolavému kolenu ze čtyřhry, v níž měla hrát s Ruskou Anastasjou Pavljučenkovovou semifinále. Do finále tak bez boje postoupily světové jedničky Sara Erraniová a Roberta Vinciová z Itálie, které se v neděli utkají o titul s turnajovými dvojkami Andreou Hlaváčkovou a Američankou Liezel Huberovou.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Lucie Šafářová už v Paříži do čtyřhry nezasáhne.

Článek

Šafářová je v nominaci na fedcupový zápas s Austrálií, který se v Ostravě uskuteční za týden. „Odhlásila se preventivně vzhledem k Fed Cupu. Koleno ji bolelo, vyšetření podstoupí doma," řekl ČTK mluvčí týmu Karel Tejkal.

V pátek odpoledne hrála šestá nasazená Šafářová v Paříži čtvrtfinále dvouhry, v němž ve dvou setech podlehla Kiki Bertensové z Nizozemska. Ta se do hlavní soutěže dostala až dodatečně po odhlášení nemocné Lucie Hradecké, další členky fedcupového výběru.

Barthelová vyzve ve finále dvouhry Erraniovou

Čtvrtfinálové přemožitelky českých tenistek Kristina Mladenovicová a Kiki Bertensová v semifinále dvouhry neuspěly. O titul si v Paříži zahrají nasazená jednička Sara Erraniová z Itálie a Němka Mona Barthelová.

Jednodušší práci měla v sobotu světová sedmička Erraniová, které za stavu 5:0 vzdala Bertensová kvůli bolestem zad.

O titul si nezahraje ani Francouzka Mladenovicová, jež ve čtvrtfinále porazila trápící se českou jedničku Petru Kvitovou. Barthelové podlehla 1:6 a 4:6.

Erraniová, která je v Paříži i ve finále čtyřhry, bude usilovat o sedmý titul v kariéře. Barthelová o druhý, poprvé se radovala před necelým měsícem v Hobartu.

Kirilenková ve finále proti Lisické

Ruská tenistka Maria Kirilenková bude v nedělním finále turnaje v Pattaye v Thajsku usilovat o šestý titul v kariéře. Proti světové patnáctce nastoupí Němka Sabine Lisická.

Druhá nasazená Kirilenková si v semifinále hladce poradila s Rumunkou Soranou Cirsteaovou po setech 6:0, 6:2. Turnajová pětka Lisická bojovala s Ninou Bratčikovovou déle, ale nakonec po vítězství 7:5 a 6:3 ruskému finále zamezila.

Kirilenková byla v Pattaye ve finále i před rokem, podlehla však Slovence Daniele Hantuchové. Na turnajový triumf čeká od roku 2008. Lisická dosud vyhrála tři turnaje.

Turnaj žen v Paříži (tvrdý povrch, dotace 690 000 dolarů)
Čtyřhra - semifinále
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Pavljučenkovová, Šafářová (Rus./ČR) bez boje.
Dvouhra - semifinále:
Erraniová (1-It.) - Bertensová (Niz.) 5:0 skreč
Barthelová (Něm.) - Mladenovicová (Fr.) 6:1, 6:4
Turnaj žen v Pattaye (tvrdý povrch, dotace 235 000 dolarů)
Dvouhra, semifinále:
Kirilenková (2-Rus.) - Cirsteaová (4-Rum.) 6:0, 6:2
Lisická (5-Něm.) - Bratčikovová (Rus.) 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata: