Hlavní obsah

VIDEO: Kvitová si ze špatných výsledků hlavu nedělá. Snad se mi začne dařit v Ostravě, věří

Vladimír KolářSport.czPrávo

Dvojnásobné české vítězky Fed Cupu čeká o víkendu zápas 1. kola nového ročníku s Austrálií. Družina nehrajícího kapitána Petra Pály poprvé trénovala v ostravské ČEZ Aréně v úterý a největší pozornost patřila Petře Kvitové. Té se totiž úvod sezóny vůbec nepovedl.

Foto: David Gray, Reuters

Petra Kvitová věří, že se jí při víkendovém fedcupovém duelu s Austrálií bude dařit.

Článek

Lucie Hradecká a Petra Kvitová při přípravě na fedcupový duel s Austrálií

Vždycky jste doma nastupovala jako hráčka, které to šlo. Nyní poprvé, kdy si nemůžete být jista, jestli vám to půjde, anebo ne. Jste nervózní obavami, že po víkendu můžete zklamat?

Hlavu si z toho nedělám. Když jsme loni v dubnu přijely do Ostravy na zápas s Itálií, také jsem výsledky neměla dobré. Jsem týmová hráčka a jsem si jista, že udělám všechno, abych nezklamala a na kurtu předvedla všechno, co umím.

Jak se cítíte?

Cítím se dobře a jinak jsem se ani necítila. Samozřejmě, výsledky, kterých jsem letos dosáhla, nejsou takové, jaké jsem si představovala. Na druhou stranu pořád věřím, že jednou - a brzy - už dobré budou. Mám Fed Cup ráda, ten týden v týmu si vždycky užívám. Je úžasné, když hrajeme doma a fanoušci nás přijdou povzbudit. Na to se těším a věřím, že se výsledky překlopí na moji stranu zrovna teď v Ostravě.

Říká se, že zatím váš tenis trpí změnou fyzické přípravy. Čekáte, až si ve vás všechno sedne? Fyzička i technika?

Čekat až si to sedne, to by nebyl úplně správný plán. Nejde mi to tak, jak bych chtěla, proto dále pracujeme a snažím se být trpělivá. Zatím kazím docela hodně míčů. Hraji sice svoji hru, ale těch zkažených míčů je více než těch vítězných.

Jak se cítíte na kurtu?

Cítím se dobře. Nemám žádný zdravotní problém, což je důležité. Všechno je to o tom trénování, o té trpělivosti a víře v sebe.

V Austrálii jste si stěžovala na servis. Co vám říkají tréninky? Vrací se?

Jak víte, na divokou kartu jsem hrála minulý týden turnaj v Paříži. Jsem tomu ráda, dva zápasy mi přišly vhod. Jeden jsem vyhrála, jeden prohrála. Ani v Paříži můj servis ještě nebyl excelentní. Nezbývá, než trénovat dál.

Po Australian Open se nechala slyšet Martina Navrátilová, že se vám musí ozvat, protože se vám ztratilo sebevědomí. Mluvily jste spolu?

Nevím o tom, že něco takového řekla. Nečetla jsem to. Nekontaktovala mě, nemluvily jsme spolu.

Co říkáte Australankám?

Známe Samanthu Stosurovou. Je to hráčka z první desítky s vyhraným grandslamem, což mluví za všechno. Je nebezpečná. Hraje atypický ženský tenis, úplně něco jiného, než jsme zvyklé. Co se týče Jarky Gajdošové, ta to střílí a je schopna porazit kohokoliv, ale též s kýmkoliv prohrát. Australanky mají rády Fed Cup, rády reprezentují, stejně jako my. Jsou silné, určitě se v Ostravě ukáží se v dobrém světle.

Ve Fed Cupu a v hale se vám vždycky dařilo. Jsou to dva opěrné body pro víkend?

Atmosféra je vždycky výborná a co se týče zápasů, tak budu hrát v Ostravě a to je skoro doma. Doufám, že se mi bude dařit a chytnu se zrovna tady.

Domov ve Fulneku je 30 kilometrů od Ostravy. To je příjemné.

Přesně tak. Loni jsme tady hrály s Italkami a atmosféra byla úžasná. Věřím, že to bude podobné, věřím, že nás přijdou podpořit fanoušci. Přijedou rodiče, kamarádi, fakt se těším.

Reklama