Hlavní obsah

Murray vyhlásil válku dopingu! Vezměte nám třeba peníze, hlavně ať zůstane tenis čistý, vybízí

Londýn

Nejúspěšnější britský tenista současnosti Andy Murray vyhlásil válku dopingu a nedovoleným látkám. Podle vítěze olympijských her v Londýně musí tenisoví šéfové poskytnout více finančních prostředků na kontrolu hráčů, i kdyby to mělo vést ke snížení dotací a výdělků na jednotlivých turnajích. Pětadvacetiletý tenista se nechce dožít tak rozsáhlé aféry, jaká po přiznání Lance Armstronga zmítá cyklistikou.

Foto: Tim Wimborne, Reuters

Andy Murray chce přitvrdit v boji s dopingem.

Článek

„Stačí, aby jeden ze sta tenistů dopoval a už se nejedná o čistý sport. Musíme udělat všechno, co je v našich silách, abychom měli jistotu. Je potřeba navýšit krevní testy, i když to bude stát více peněz," je přesvědčený Murray.

Skotský tenista si myslí, že podobná aféra, jakou v posledních letech zažívá cyklistika, by tenis zničila.

„Po té kauze Lance Armstronga si nemůžeme být úplně jistí, jestli je tenis čistý. Nechci, aby byl náš sport postižen podobnou aférou. Byla by to katastrofa. V kontrolách musíme přitvrdit a to i za cenu toho, že tenisté přijdou o část svých výdělků," dodal v rozhovoru pro list The Sun.

Už na konci minulého roku se podobně vyjádřil také Švýcar Roger Federer. Také on volá po intenzivnějším zavedení krevních testů, které jsou v současnosti nejspolehlivější metodou, jak odhalit dopující sportovce. Podle loňských statistik Mezinárodní tenisové federace prodělali hráči 21 mimosoutěžních testů krve, zatímco například Mezinárodní cyklistická unie ve stejném období provedla 3314 kontrol.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články