Hlavní obsah

Španěly dohnalo rekordní publikum k vedení 2:0

SEVILLA

Historicky nejvyšší návštěva podporovala španělské tenisty ve finále Davisova poháru a vyplatilo se. Přes 27 tisíc diváků nadšeně sledovalo vítězství svých miláčků v úvodních dvouhrách, kdy nejprve Carlos Moya porazil Mardyho Fishe, a poté si mladičký Rafael Nadal poradil i s favorizovaným Andy Roddickem. Po prvním dnu tak Španělé vedou nad USA 2:0.

Článek

V ochozech postavených na atletickém a fotbalovém stadionu La Cartuja v Seville se podle agentury Reuters sešlo 27 200 diváků, což je historicky nejvyšší návštěva tenisu. Padl tak padesát let starý rekord, protože nejvíce fanoušků na Davisově poháru, přesně 25 578, zhlédlo v roce 1954 finále v Sydney mezi týmy Austrálie a USA.

A že se Španělé měli na co koukat. Domácí jednička Carlos Moya na úvod smetl Mardyho Fishe 6:4, 6:2 a 6:3, a finalista olympijských her se nezmohl na odpor. Španělům se vyplatila sázka na pomalou antuku, na níž letos Fish do dneška odehrál pouze jediné utkání.

"Zkoušel jsem všechno. Servis-volej, nebo trpělivě ze zadní čáry, Moya ale měl na všechno odpověď. Začal jsem skvěle, škoda, že mi to nevydrželo celý zápas," prohlásil Fish, jenž dostal od nehrajícího kapitána Patricka McEnroea důvěru místo žebříčkově lépe postaveného Vince Spadey.

Americký 'střelec' Roddick sice nasázel na antuce v Seville čtrnáct es, ani ta mu však k úspěchu nepomohla. První set sice ještě vyhrál v tie-breaku 8:6, pak už ale tahal za kratší konec. Nadal, jenž se prosadil do nominace na úkor někdejší světové jedničky Juana Carlose Ferrera, pro sebe získal další tři sady v poměru 6:2, 7:6 a znovu 6:2.

Španělé mohou o svém vítězství v Davisově poháru po čtyřech letech rozhodnout již v sobotní čtyřhře, v níž by se měl znovu představit Nadal ve dvojici s Robredem. Jejich soupeři budou dvojčata Mike a Bob Bryanovi.

Finále Davisova poháru:
Španělsko - USA 2:0
Moya - Fish 6:4, 6:2, 6:3, Nadal - Roddick 6:7 (6:8), 6:2, 7:6 (8:6), 6:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články