Hlavní obsah

Tenista Nadal by zveřejnil i počty dopingových kontrol u sportovců

Po dopingové aféře bývalého cyklisty Lance Armstronga je třeba zase získat důvěru fanoušků. Proto je podle španělského tenisty Rafaela Nadala nutné zveřejnit vše o kontrolách sportovců na zakázané látky i s počty jednotlivých dopingových kontrol.

Foto: Eliseo Fernandez, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

"Nemusíme všichni platit za hříchy jednotlivců," řekl Nadal novinářům na turnaji ve Viňa del Mar, kde se vrátil na kurty po osmiměsíční přestávce zaviněné zraněním kolena. Během vynucené pauzy prý prodělal šest dopingových kontrol krve a moči.

"Osm měsíců jsem nehrál a testů bylo dost. Nevidím důvod, proč bych se měl obhajovat. Lidé by měli vědět, kolika kontrolami jsem prošel. Ty informace by měly být veřejně dostupné," uvedl vítěz jedenácti grandslamových titulů.

"Ať testují podle libosti"

"Důležité je, aby podvodníci byli potrestáni. Armstrong sport poškodil, zejména cyklistiku. Proto by měl sport chtít očistit svou pověst a kontroly zveřejňovat," přidal Nadal. "Takže ať testují podle libosti, ale ať při tom také sportovce respektují. Z vlastní zkušenosti vím, že tomu tak vždycky nebylo," dodal.

Reklama

Související témata: