Hlavní obsah

Kvitová si oddechla: V prvním setu jsem byla hrozně nervózní

Marek BurkertSport.czPrávo

Už se zdá, že Fed Cup probudil v Petře Kvitové staré návyky. V týmové soutěži česká jednička prohrála jen pět dvouher a dnes přidala do svých statistik sedmnácté vítězství. Obavy o výsledek zápasu s Australankou narozenou v Bratislavě Jarmilou Gajdošovou se začaly rozplývat po tie breaku úvodní sady.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petra Kvitová se raduje po výhře nad Jarmilou Gajdošovou z Austrálie.

Článek

Byla jste před nástupem na kurt nervózní?

Hrozně a vydrželo mi to i v prvním setu. Jarka měla momenty, kdy hrála dobře, ale taky pár chvilek, kdy mi docela pomohla... Bylo těžké udržet koncentraci a počkat si na ty pravé body. Ve druhém setu už jsem hrála o něco líp a trochu si to i vychutnávala.

Zlomil podle vás odpor soupeřky právě tie break?

Věřila jsem, že ten tie break dám. Možná to byla nejlepší pasáž zápasu. Uvolnila jsem se a pak už to šlo.

Ve druhé sadě jste Gajdošové brala jeden servis za druhým, ale v závěru přišly ještě potíže.

No, nadšená jsem nebyla, ale věřila jsem, že už to doservíruju. Protože podání mi docela šlo, i když jsem taky udělala pár dvojchyb.

Byl to váš první vzájemný zápas, věděla jste, jak Gajdošová hraje?

Měla jsem mítink s kapitánem a s trenérem. Od Davida (Kotyzy) jsem věděla, že má horší forhend a jak podává. Snažila jsem se ji hlavně rozběhat.

Byl to váš nejpovedenější zápas v roce?

Možná... Ještě bych asi zmínila první kolo na Australian Open, kdy jsem porazila Schiavoneovou. Musím ale makat dál na spoustě věcí.

Jak na vás působila ostravská atmosféra?

Tady jsou lidi vždycky famózní. Jsem ráda, že je ten náš fanclub tak velký. Atmosféra byla úžasná. S holkami jsme si říkaly, že to přece není tak dávno, co jsme vyhrály v Praze a už je to tady zase. Pro mě je Fed Cup radost, ale i větší zodpovědnost. Hraju za tým, který nechci zklamat. To samé platí i o fanoušcích.

Reklama

Související témata: