Hlavní obsah

Nadal - Chardy 6:2, 6:2Uzdravený Nadal si v Chile zahraje hned dvě finále

Aktualizováno

Uzdravený španělský tenista Rafael Nadal si hned na prvním turnaji po téměř osmiměsíční pauze s kolenem zahraje finále. Na oblíbené antuce v chilském městě Viňa del Mar navíc zatím neztratil ani jeden set a o titul dnes bude bojovat i ve čtyřhře. V singlu bude jeho posledním soupeřem Argentinec Horacio Zeballos.

Foto: Luis Hidalgo, ČTK/AP

Rafael Nadal je zase ve formě.

Článek

Šestadvacetiletý nejlepší antukář posledních let v semifinále porazil Francouze Jeremyho Chardyho hladce dvakrát 6:2 a poslední vítězství ho dělí od 37. titulu na antuce. Na všech površích jich Nadal posbíral v singlu už rovných padesát včetně jedenácti grandslamových.

"Den ode dne se cítím líp, což je moc důležité. Na kurtu mám dobrý pocit, ale nechci z toho dělat velké závěry, je to jen první zápasový týden," řekl Nadal, který kvůli potížím s kolenem nehrál od červnové prohry s Lukášem Rosolem ve Wimbledonu.

Po finálovém zápase se Zeballosem (od 22:00 SEČ) si zahraje o deblovou trofej po boku Argentince Juana Mónaca proti italské dvojici Paolo Lorenzi, Potito Starace. "Že jsem ve finále, to je milé a zároveň hodně důležité po tak dlouhé pauze bez turnajů," dodal španělský tenista, jenž postupně klesl ve světovém žebříčku na páté místo. Příští týden chce prověřit koleno v Sao Paulu a pak na konci února v Acapulku.

Gasquet získal druhý letošní titul

Francouz Richard Gasquet získal na turnaji v Montpellieru druhý letošní titul. Krajana Benoita Paireho porazil ve finále 6:2 a 6:3 a navázal na lednový triumf z turnaje v katarském Dauhá.

Gasquet v Montpellieru využil absenci loňského šampióna Tomáše Berdycha, který se po náročném daviscupovém utkání ve Švýcarsku z turnaje na poslední chvíli odhlásil kvůli bolavému zápěstí.

Francouzský tenista, jemuž patří ve světovém žebříčku desátá příčka, v utkání s Pairem bez problémů splnil roli favorita. Třiadvacetiletému krajanovi z páté desítky pořadí ATP pětkrát sebral servis a za 68 minut dovedl zápas do vítězného konce.

Čilič v Záhřebu triumfoval už potřetí

Chorvatský tenista Marin Čilič potřetí vyhrál turnaj na domácí půdě v Záhřebu. Ve finále porazil hladce 6:3 a 6:1 Rakušana Jürgena Melzera a získal devátý titul v kariéře.

Čtyřiadvacetiletý Čilič v chorvatské metropoli potvrdil roli nejvýše nasazeného hráče. V utkání s manželem české tenistky Ivety Benešové ztratil při svém podání jen osm fiftýnů a naopak hned čtyřikrát prolomil servis soupeře. Za hodinu a šest minut tak navázal na své záhřebské tituly z let 2009 a 2010.

Tenisový turnaj mužů ve Viňa del Mar v Chile (tvrdý povrch, dotace 410.200 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Chardy (3-Fr.) 6:2, 6:2
Zeballos (Arg.) - Berlocq (8-Arg.) 6:3, 7:6 (7:4)
Tenisový turnaj mužů v Montpellieru (tvrdý povrch, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - finále:
Gasquet (3-Fr.) - Paire (8-Fr.) 6:2, 6:3
Čtyřhra - finále:
Gicquel, Llodra (Fr.) - Brunström, Klaasen (Švéd./JAR) 6:3, 3:6, 11:9
Tenisový turnaj mužů v Záhřebu (tvrdý povrch, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - finále:
Čilič (1-Chorv.) - Melzer (4-Rak.) 6:3, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Knowle, Polášek (2-Rak./SR) - Dodig, Pavič (Chorv.) 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: