Hlavní obsah

Američané snížili ve finále Davis Cupu

Američané v sobotní čtyřhře nedovolili Španělům slavit předčasně zisk Davisova poháru. První bod pro hostující tenisty získali v Seville bratři Bob a Mike Bryanovi, když porazili dvojici Juan Carlos Ferrero, Tommy Robredo 6:0, 6:3 a 6:2. Američané tak před závěrečnými dvěma dvouhrami snížili stav finále na 1:2.

Článek

V neděli v poledne nastoupí jako první na kurt jedničky obou daviscupových týmů Carlos Moya a Andy Roddick. Po nich se utkají Rafael Nadal a Mardy Fish. Moya i Nadal v pátek namlsali rekordní diváckou kulisu, ale v deblu sledovaly znovu zaplněné ochozy pro 27.200 fanoušků jednostranný zápas.

Tenisová dvojčata z USA od prvních míčů dokazovala, že se dokonale znají i na kurtu a Španěly vyprovodila v prvním setu s 'kanárem'. Bryanům vůbec nevadilo, že domácí kapitán Jordi Arrese na poslední chvíli změnil obsazení čtyřhry a Ferrera poslal na kurt místo Nadala.

"Debla hraji jen zřídka, proto mě nominace překvapila. Ale požádali mě o to, tak jsem hrál," řekl skleslý Ferrero, který má za sebou mizerný rok poznamenaný zdravotními problémy. Výpadek na něm byl znát více, než by si přál, forhendy často posílal do autu a trápil se na servisu. Za celé utkání ho udržel jen jednou.

Bryanovi byli na síti velmi nebezpeční a pružně reagovali na všechny míčky svých soupeřů i v zadní polovině kurtu. Španělům chyběl nápad, čím by americké tenisty překvapili a po 98 minutách zápas ukončil Mike Bryan esem. Arrese se pak Ferrera zastal. "Nehrál špatně, ale bratři Bryanovi jsou skutečně vynikajícími deblisty," řekl.

Dvojčata v Davis Cupu neprohrála ani svůj pátý duel, soutěž začala hrát před 15 měsíci a soupeřům nenechala jediný set.

Výsledek - finále:
Španělsko - USA 2:1 po čtyřhře
Ferrero, Robredo - B. Bryan, M. Bryan 0:6, 3:6, 2:6.

Reklama

Související témata: