Hlavní obsah

Nadal - Zeballos 7:6, 6:7 a 4:6Nadal po dlouhém zranění skončil v Chile až ve finále

Viňa del Mar

Španěl Rafael Nadal nekorunoval návrat k tenisu po osmiměsíční pauze s kolenem titulem. Na antukovém turnaji v chilském městě Viňa del Mar prohrál finále s Argentincem Horaciem Zeballosem 7:6, 6:7 a 4:6. Přemožitel jedenáctinásobného grandslamového šampióna Zeballos se dočkal první trofeje na ATP Tour, Nadal v Chile nevyhrál ani finále čtyřhry.

Foto: Luis Hidalgo, ČTK/AP

Rafael Nadal na Horacia Zeballose ve finále nestačil.

Článek

Nejlepší antukář posledních let léčil koleno od červnového Wimbledonu. Ve Viňa del Mar až do finále vyhrál tři zápasy bez ztráty setu, jenže na Zeballose, 73. hráče světového žebříčku, nestačil. I tak svůj první turnaj hodnotil pozitivně. "Byl to pro mě skvělý turnaj. Je pravda, že jsem ho chtěl vyhrát, ale nebylo to možné, protože on hrál lépe a já neodehrál svůj nejlepší zápas," řekl Nadal.

Na antuce prohrál teprve páté finále z 41 pokusů. O celkově 51. titul v kariéře bojoval se Zeballosem dvě a tři čtvrtě hodiny. "Byl to můj životní zápas," radoval se argentinský vítěz. "Hrál jsem proti nejlepšímu antukáři všech dob, proti jednomu z nejlepších tenistů historie. Je to jako sen, nezapomenutelný zážitek," dodal dojatě Zeballos.

Finále čtyřhry bylo jednoznačnější, Nadal s Argentincem Juanem Mónakem podlehli italské dvojici Paolo Lorenzi, Potito Starace 2:6 a 4:6.

Tenisový turnaj mužů ve Viňa del Mar v Chile (antuka, dotace 410.200 dolarů):
Dvouhra - finále:
Zeballos (Arg.) - Nadal (1-Šp.) 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:4
Čtyřhra - finále:
Lorenzi, Starace (It.) - Nadal, Mónaco (Šp./Arg.) 6:2, 6:4

Reklama

Související témata: