Hlavní obsah

Agassi se může vrátit do daviscupového týmu USA

PRAHA

Nehrající kapitán amerických tenistů Patrick McEnroe nevylučuje návrat Andreho Agassiho do týmu pro Davisův pohár. Ve víkendovém finále reprezentanti USA nedosáhli na 32. vítězství a na antuce podlehli v Seville Španělsku. Agassi se rozloučil s Davisovým pohárem před čtyřmi lety, jeho posledním utkáním byl čtvrtfinálový vítězný duel s českými tenisty.

Článek

Někdejší světový hráč číslo jedna poté oznámil, že se chce soustředit na grandslamové turnaje. Jeho zkušenost by se však v Seville možná hodila, navíc na rozdíl od současných členů McEnroeova výběru umí Agassi zahrát i na antuce - v roce 1999 triumfoval na French Open.

"Pro Andreho jsou dveře stále otevřené. Nikdy je přece nezavřel úplně, alespoň tak to cítím já. Dokud bude hrát na takové vysoké úrovni, nepřestanu se ho ptát na návrat," prohlásil McEnroe na adresu čtyřiatřicetiletého hráče, jenž má v Davisově poháru ve dvouhře výbornou bilanci třiceti výher a pěti proher.

Nehrající kapitán po Agassiho odchodu budoval tým kolem Andyho Roddicka a Mardyho Fishe, ti ale v sevillském finále vyhořeli. Favorizovaný Roddick, dvojka světového žebříčku, prohrál obě své dvouhry. Španělům vyšla sázka na speciální pomalou antuku, která eliminovala Roddickovu agresivní hru založenou na dělovém servisu.

I proto McEnroe navrhuje, aby jeho svěřenci absolvovali v příštím roce více zápasů na antuce. Pak by se prý mohl dostavit úspěch v Davis Cupu, na nějž Američané čekají marně od roku 1995. "Myslím, že by nám to pomohlo. Samozřejmě není realistické, aby naši hráči dramaticky změnili svůj kalendář, ale více zápasů na antuce by je mohlo naučit hrát víc chytře a taktičtěji na pomalých površích," tvrdil McEnroe.

V letošním roce nastoupil Roddick na turnajích ATP k osmi zápasům na antuce, Fish dokonce pouze k jednomu.

Reklama