Hlavní obsah

Hewitt chce na Kim zapomenout vítězstvím v Melbourne

SYDNEY

Australský tenista Lleyton Hewitt hodlá letošní rok hodit co nejrychleji za hlavu. Musel se tentokrát obejít bez titulu z grandslamového turnaje, s daviscupovým týmem zachraňoval účast mezi Světovou skupinou, a především se mu rozpadl ostře sledovaný vztah s Kim Clijstersovou. Hewitt chce na vše zapomenout už na Australian Open, které startuje za měsíc.

Článek

Třiadvacetiletý Australan startoval na domácím grandslamu už celkem osmkrát, a i když byl pokaždé mohutně povzbuzován publikem, nikdy se nedostal přes čtvrté kolo. Rád by to proto změnil příští rok v lednu, kdy slavný turnaj slaví 100 let od svého založení.

Zbytek letošního roku nebyl Hewitt zrovna v nejlepším rozpoložení, na konci října totiž vyšlo najevo, že se rozešel s dlouholetou přítelkyní Kim Clijstersovou. S belgickou tenisovou hvězdou byl přitom od loňského prosince zasnouben. Přestože mu média od rozchodu s milovanou Kim nedala pokoj, na jeho tenisové výkony to údajně nebude mít vliv.

"Nemyslím si, že by ho to nějak výrazně poznamenalo. Jeho vůle vítězit je stále obrovská, na tom se nic nezměnilo," řekla novinářům Hewittova mladší sestra Jaslyn. "Bylo to vidět i na konci roku. Na to, pod jak obrovským byl tlakem, zvládl konec sezóny výborně," dodala.

Finále s Federerem by byla paráda

Hewitt během roku vypadl z první světové desítky, díky zlepšeným výkonům ale v konečném žebříčku figurovalo jeho jméno na třetím místě. Sezónu pak ukončil po Turnaji mistrů v Houstonu, kde prohrál finále s Rogerem Federerem. "Lleyton letos prožíval peklo. Proto je třeba smeknout před tím, jak se s tím vypořádal," pochválil svého svěřence rovněž trenér Peter McNamara.

"Jeho šance vyhrát Australian Open je tentokrát větší, než kdykoliv předtím. Na tenhle turnaj se navíc každý rok mimořádně připravuje," tvrdí McNamara. "Je třeba si ale uvědomit, že je na něj vyvíjen obrovský tlak. Proto je také před svými fanoušky trochu nervózní, chce jim totiž za každou cenu vybojovat vítězství," pokračoval kouč někdejší světové jedničky. "Vidět ho ve finále s Federerem, to by byla opravdu paráda."

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori