Hlavní obsah

Williamsová - Kvitová 3:6, 6:3, 7:5Williamsová se po výhře nad Kvitovou vrátila do čela žebříčku WTA

Dauhá
Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová prohrála ve čtvrtfinále turnaje v Dauhá se Serenou Williamsovou 6:3, 3:6 a 5:7. Jednatřicetiletá Američanka se tak díky vítězství v pondělí stane nejstarší světovou jedničkou v historii. Do čela pořadí se patnáctinásobná grandslamová vítězka vrátí poprvé od října 2010.

Foto: Fadi Al-assaad, Reuters

Serena Williamsová slaví v Dauhá postup přes Petru Kvitovou.

Článek
Fotogalerie

Po vítězství se Williamsová neubránila slzám. "V poslední době jsem hrozně přecitlivělá, pořád brečím," uvedla. "Nikdy by mě nenapadlo, že zase budu jedničkou. Po tom všem, čím jsem si prošla, jsem na to vůbec nepomyslela. Takže díky, Jehovo, že jsi mi dal další šanci," dodala v narážce na předloňskou sezónu, kterou prakticky celou vynechala kvůli plicní embolii.

Na kurty se však vrátila ve velkém stylu a loni získala sedm titulů. Vedle dvou grandslamů vyhrála Williamsová potřetí v kariéře Turnaj mistryň a získala olympijské zlato ve dvouhře i čtyřhře. Lepší sezónu prožila pouze v roce 2002, kdy zaznamenala o jeden triumf více.

Na prvním místě v novém vydání pořadí vystřídá Bělorusku Viktorii Azarenkovou, která se v semifinále v Kataru utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Americká tenistka si o postup do finále zahraje s Mariou Šarapovovou z Ruska.

Kvitová slibný náskok neudržela

Kvitová prohrála s Williamsovou i čtvrtý vzájemný zápas, poprvé však soupeřce dokázala sebrat set. Do pátečního utkání přitom osmá hráčka světa vstoupila slibně a vyšel jí i úvod rozhodující sady, v níž Kvitová vedla 2:0 a 4:1. Williamsová ale dokázala vyrovnat a proměnila hned první mečbol.

"Nevím, jak se mi povedlo vyhrát. Opravdu nemám tušení," řekla po utkání Williamsová. "Petra hrála velmi dobře a pokaždé, když jsem zvedla hlavu, tak jsem ji viděla dávat vítězný úder. Jenom jsem se snažila udržet v zápase," dodala Američanka, která vyhrála 59 z posledních 62 zápasů.

Williamsová v pondělí načne 124. týden v čele pořadí WTA. Déle bylo světovou jedničkou pět hráček: Steffi Grafová (377 týdnů), Martina Navrátilová (332), Chris Evertová (260), Martina Hingisová (209) a Monica Selešová (178).

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 2,369.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (1-Běl.) - Erraniová (6-It.) 6:2, 6:2
Šarapovová (3-Rus.) - Stosurová (8-Austr.) 6:2, 6:4
S. Williamsová (2-USA) - Kvitová (7-ČR) 3:6, 6:3, 7:5
A. Radwaňská (4-Pol.) - Wozniacká (10-Dán.) 6:2, 7:5
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grönefeldová, Peschkeová (6-Něm./ČR) - Llagosteraová, Čeng Ťie (4-Šp./Čína) 6:3, 6:0
Petrovová, Srebotniková (2-Rus./Slovin.) - Hlaváčková, Šafářová (7-ČR) 6:1, 6:1

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články