Hlavní obsah

Nadal - Nalbandian 6:2, 6:3Del Potro i Nadal získali své první letošní tituly, deblista Čermák neuspěl

Rotterdam
Aktualizováno

Španělský tenista Rafael Nadal získal první turnajový titul po návratu na kurty po dlouhodobém zranění kolena. Ve finále v Sao Paulu porazil Davida Nalbandiana z Argentiny 6:2, 6:3. Z prvenství v Rotterdamu se raduje Juan Martín Del Potro. Loňský finalista porazil 7:6, 6:3 Francouze Juliena Benneteaua a získal první titul od říjnového triumfu v Basileji. Český tenista František Čermák v Sao Paulu 30. titul ve čtyřhře nezískal. Ve finále se Slovákem Michalem Mertiňákem nestačili na brazilsko-rakouské duo Bruno Soares, Alexander Peya, kterému podlehli 7:6, 2:6 a 7:10.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Argentinec Juan Martín del Potro získal v Rotterdamu svůj letošní první triumf.

Článek

Nadal se i na druhém turnaji po téměř osmiměsíční soutěžní přestávce probojoval do finále. Zatímco před týdnem ve Viňa del Mar na trofej nedosáhl a nečekaně prohrál s Argentincem Horaciem Zeballosem, s jeho známějším krajanem tolik práce neměl. První set získal díky dvěma brejkům, ve druhém sice prohrával 0:3, ale pak už soupeři nedovolil ani bod.

Na antuce v Sao Paulu už Nadal vyhrál v roce 2005, celkově získal 51. trofej a první od vítězství na loňském French Open. "Tady tehdy začaly moje skvělé roky. Doufám, že to teď znamená nový začátek," řekl Nadal.

Přiznal ale, že mu na turnaji znovu komplikovaly život problémy s koleny. "Až člověk jednou ukončí kariéru, zbudou mu ty tituly. A některých si cení kvůli určitým momentům speciálně. Tenhle k nim patří, protože jsem tady musel bojovat s velkými potížemi s koleny," dodal.

Šestatřicetiletý Čermák s o tři roky mladším Mertiňákem útočil v prvním finále v sezóně na osmý společný titul. Celkově má český hráč na kontě 29 deblových triumfů, naposledy se slovenským spoluhráčem slavil loni v říjnu v Moskvě.

Benneteau ani na osmý pokus neuspěl

Čtyřiadvacetiletý Del Potro si pro čtrnáctý úspěch na okruhu ATP došel bez ztráty jediného setu a teprve ve finále mu soupeř dokázal sebrat servis. Benneteauovi se to povedlo hned ve druhé hře úvodní sady a ujal se vedení 2:0, náskok však neudržel.

Jednatřicetiletý Benneteau se tak prvního titulu v kariéře nedočkal ani na osmý pokus. Ve finále nedokázal navázat na výkony z předchozích zápasů, díky nimž v Rotterdamu vyřadil pátého nasazeného krajana Gillese Simona a zejména druhého hráče světa a obhájce titulu Rogera Federera.

Raonice dělí v San Jose od třetího titulu už jen Haas

Dvojnásobný vítěz Kanaďan Milos Raonic si opět zahraje na tenisovém turnaji v San Jose o titul. Neprohrál ani jedenáctý zápas, v semifinále vyřadil domácího Sama Querreyho a posledním, kdo ho může o hattrick připravit, bude dnes zkušený Němec Tommy Haas. Ten porazil jiného Američana Johna Isnera.

Dvaadvacetiletý Raonic si s Querreym poradil i díky 12 esům 6:4, 6:2. O dvanáct let starší Haas přehrál v semifinále Isnera 6:3, 6:4. Oba finalisté na sebe narazí vůbec poprvé a během turnaje si zatím ani jednou neprohráli servis.

Haas se v Kalifornii dostal do finále na ATP Tour po půl roce a bude útočit na 14. titul v kariéře. Raonic zatím vyhrál tři turnaje.

Tenisový turnaj mužů v San Jose (tvrdý povrch, dotace 546.930 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Raonic (1-Kan.) - Querrey (3-USA) 6:4, 6:2
Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 1,575.875 eur):
Dvouhra - finále:
Del Potro (2-Arg.) - Benneteau (Fr.) 7:6 (7:5), 6:3
Čtyřhra - finále:
Lindstedt, Zimonjič (3-Švéd./Srb.) - De Bakker, Huta Galung (Niz.) 5:7, 6:3, 10:8
Tenisový turnaj mužů v Sao Paulu (antuka, dotace 455.775 dolarů):
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Nalbandian (Arg.) 6:2 6:3
Čtyřhra - finále:
Soares, Peya (2-Braz./Rak.) - Čermák, Mertiňák (3-ČR/SR) 6:7 (5:7), 6:2, 10:7
Tenisový turnaj mužů a žen v Memphisu (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 235.000 dolarů):
Watsonová (4-Brit.) - Voskobojevová (Kaz.) 7:5, 5:7, 7:6 (7:4), Czinková (Maď.) - Pučkovová (Rus.) 4:6, 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: