Hlavní obsah

Dvaadvacetiletá Marinová skončila kvůli depresím a útokům na webu s tenisem

Toronto

Někdejší naděje kanadského tenisu Rebecca Marinová ukončila ve 22 letech kariéru. Bývalá 38. hráčka světa trpěla léta depresemi a byla častým terčem urážek na internetu.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Kanadská tenistka Rebecca Marinová (vpravo).

Článek

Svého žebříčkového maxima dosáhla Marinová před dvěma lety, v roce 2011 si také zahrála v Memphisu své jediné finále na okruhu WTA. Pak se však začala na žebříčku propadat, loni si dala kvůli psychické a fyzické únavě sedmiměsíční pauzu, a i když se ještě pokusila vrátit, nyní skončila nejspíš definitivně.

Trpěla jimi šest let

Přispěly k tomu i urážky na Twitteru a dalších sociálních sítích, i když prý nebyly hlavním důvodem. "Mé deprese přišly mnohem dřív, trpěla jsem jimi tak šest let. Ale hodně těch komentářů mě opravdu bolelo," uvedla Marinová. "Psali mi, že mám umřít, že mám shořet v pekle, že jsem kráva a idiot, že jsem jim prohrála (vsazené) peníze. A to bylo ještě mírné," řekla vítězka pěti turnajů nižší kategorie ITF.

"Myslím si, že mám hroší kůži, takže to nebyl hlavní důvod mého konce, i když svůj podíl to mělo," řekla Marinová, která především ztratila v tenisu svou dřívější vášeň. "Odcházím, protože už nechci obětovat své štěstí a další oblasti života tenisu," dodala rodačka z Toronta.

Reklama

Související témata: