Hlavní obsah

Bizarní? Roddick před půl rokem ukončil kariéru, v žebříčku ATP teď ale stoupá

Poměrně bizarní věc, která trochu dává za pravdu kritikům pro širší veřejnost málo logickému žebříčku ATP, se přihodila na profesionálním tenisovém okruhu. Někdejší tenisová jednička Andy Roddick už před půl rokem ukončil kariéru, přesto si v aktuálním vydání žebříčku polepšil.

Foto: Profimedia.cz

Američan Andy Roddick, někdejší první hráč žebříčku ATP, propadl po ukončení tenisové kariéry golfu.

Článek

Americký tenista se rozloučil s kariérou na loňském US Open po porážce s Argentincem Juanem Martínem del Potrem. Na vrcholový tenis už nemá ani pomyšlení, poslední měsíc se bavil hraním golfu na Pebble Beach, přesto si v posledním vydání rankingu ATP polepšil o dvě místa.

Tenisové žebříčky ATP k 11. únoru:
1. (1.) Djokovič (Srb.)12960
...
40 Roddick, Andy (USA)970
41 Zeballos, Horacio (ARG)950
42 Troicki, Viktor (SRB)925
43 Davydenko, Nikolay (RUS)915

Poskočil ze 42. na 40. místo, když přeskočil Rusa Nikolaje Davyděnka a Srba Viktora Troického. Trochu nelichotivým vysvědčením pro americký tenis je fakt, že Roddick je žebříčkově stále čtvrtým nejlepším tenistou z USA, jen tři místa za Mardym Fishem.

Z žebříčku možná zmizí

Jak ale ke zdánlivě nepochopitelné situaci došlo? Tenisoví fanoušci samozřejmě vědí, že žebříček se tvoří na základě výsledků z posledních 52 týdnů a dosažené body se následně musí obhajovat, jinak následuje propad pořadím.

Roddick z loňské zimy měl k obhajobě minimum bodů, zato v létě vyhrál turnaje v Eastbourne a Atlantě a na zmiňovaném US Open se dostal do osmifinále, takže si poměrně vysoké pozice na žebříčku může ještě nějaký čas podržet.

Možná ale vše bude nakonec jinak. Podle listu USA Today Roddick připravuje žádost o vyřazení z pořadí aktivních hráčů. Příští týden už tak může na žebříčku jeho jméno chybět.

Reklama