Hlavní obsah

Italky vyzvou Češky ve Fed Cupu v Palermu, tenisté letí do Astany

Na antuce budou hrát české tenisové výběry v další fázi týmových soutěží. Dvojnásobné vítězky Fed Cupu nastoupí v semifinále proti Itálii v Palermu, muže čeká v Davisově poháru čtvrtfinále proti Kazachstánu v Astaně.

Foto: Martial Trezzini, ČTK/AP

Radost českého realizačního týmu po výhře Tomáše Berdycha nad Stanislasem Wawrinkou.

Článek

Italky ve čtvrtek oznámily, že dějištěm semifinále 20. a 21. dubna bude areál Circolo del Tennis. Svěřenkyně kapitána Petra Pály čeká zápas pod otevřeným nebem.

Právě s Italkami a na antuce naposledy české tenistky okusily ve Fed Cupu porážku. V roce 2010 neuhrál český výběr v Římě ani set. Od té doby však vyhrál sedmkrát po sobě a dvakrát se radoval ze stříbrné mísy.

Tenisté pocestují do Astany

Tenisté narazí ve čtvrtfinále na Kazachstán, který zvolil podle očekávání za dějiště Národní tenisové centrum v Astaně a v hale připraví antuku. Kazachstán vyhrál doma pětkrát v řadě, naposledy porazil na stejném místě v 1. kole Rakousko (3:1). Tenisté mají Kazachům co vracet, předloni s nimi nečekaně prohráli v Ostravě.

Čtvrtfinále Davisova poháru se uskuteční 5. až 7. dubna. Čeští obhájci titulu doufají, že už budou mít k dispozici i Radka Štěpánka, který se zotavuje po operaci vyhřezlé ploténky. Jedničkou by měl být šestý hráč světa Tomáš Berdych.

Reklama

Související témata: