Hlavní obsah

Nadal - Almagro 7:5, 6:4Nadal se pokusí přerušit Ferrerovu vítěznou sérii v Acapulku

Bývalá světová jednička Rafael Nadal se i na třetím turnaji po návratu k tenisu po vleklém zranění kolena dostal do finále. Na antuce v mexickém Acapulku zdolal v semifinále dalšího Španěla Nicoláse Almagra 7:5 a 6:4 a jeho soupeřem v boji o titul bude opět krajan David Ferrer. Vítěz předchozích tří ročníků nasazený jako číslo jedna měl více práce s Italem Fabiem Fogninim, kterého porazil 6:3, 6:7 a 6:1.

Foto: Henry Romero, Reuters

Rafael Nadal v zápase s Nicolasem Almagrem.

Článek

Nadal, jenž po osmiměsíční pauze postoupil do finále v chilském Viňa del Mar a následně vyhrál turnaj v Sao Paulu, zvítězil nad Almagrem i v devátém vzájemném utkání v kariéře. Pátý hráč žebříčku ATP vzal světové dvanáctce v každém setu jednou podání a za hodinu a 49 minut se radoval z postupu. Almagro tak přišel o možnost navázat na triumfy z let 2008 a 2009 a předloňskou finálovou účast.

Koleno ho stále bolí

"Nemůžu říct, že by mě koleno netrápilo, protože mě bolí, ale na to jsem si už zvykl," řekl Nadal. "Důležité je, že mě nijak neomezuje," dodal.

Ferrer může získat už třetí titul v této sezóně, v níž vyhrál turnaje v Aucklandu a Buenos Aires. S Nadalem má výrazně pasivní bilanci 4:16, naposledy vítěze jedenácti grandslamů porazil předloni na Australian Open. Na antuce se mu to povedlo pouze jednou v roce 2004 ve Stuttgartu.

"Rozhodně nejsem v takové pozici, abych o sobě tvrdil, že jsem favorit. Vždyť budu hrát proti nejlépe připravenému hráči na okruhu," uvedl Nadal. "Abych zítra vyhrál, budu muset odehrát dokonalý zápas, jinak budu bez šance. Určitě ještě nejsem na stejné úrovni jako on, ale chci to zkusit," přidal.

Venus Williamsová do finále neprošla

Nejvýše nasazená Američanka Venus Williamsová prohrála v semifinále tenisového turnaje v brazilském Florianópolisu s Ruskou Olgou Pučkovovou. Bývalá světová jednička podlehla 109. hráčce žebříčku WTA za dvě a půl hodiny 6:4, 4:6 a 5:7 a přišla o možnost získat 45. titul ve dvouhře. Pučkovová bude ve svém třetím finále v kariéře usilovat o premiérový triumf proti rovněž nenasazené Rumunce Monice Niculescuové.

"Snažila jsem se, co to šlo, ale nedařilo se mi hrát stabilně," uvedla dvaatřicetiletá Williamsová, která přišla v zápase šestkrát o podání.

Pětadvacetiletá Pučkovová si zahraje o titul poprvé od roku 2006, kdy byla ve finále v Québeku a Kalkatě. Také její vrstevnice Niculescuová, která zdolala v semifinále Francouzku Kristinu Mladenovicovou hladce 6:0, 6:2, bude bojovat o první titul v kariéře. Ve finále je 75. hráčka světa rovněž potřetí, loni a předloni neuspěla v Lucemburku.

Tenisový turnaj mužů a žen v Acapulku (antuka):
Muži (dotace 1,212.750 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Fognini (It.) 6:3, 6:7 (5:7)
6:1, Nadal (2-Šp.) - Almagro (3-Šp.) 7:5, 6:4
Ženy (dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Erraniová (1-It.) - Cornetová (3-Fr.) 6:2, 6:1
Suárezová-Navarrová (2-Šp.) - Solerová-Espinosová (Šp.) 6:2, 6:1
Čtyřhra - semifinále:
Domínguezová-Linová, Parraová-Santonjová (4-Šp.) - Hrdinová, Foretzová Gaconová (ČR/Fr.) 6:2, 6:2
Tenisový turnaj žen ve Florianópolisu (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Pučkovová (Rus.) - V. Williamsová (1-USA) 4:6, 6:4, 7:5
Čtyřhra - finále:
Medinaová-Garriguesová, Švedovová (1-Šp./Kaz.) - Keothavongová, Savinychová (Brit./Rus.) 6:0, 6:4
Tenisový turnaj mužů v Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 455.775 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Isner (1-USA) - Anderson (6-JAR) 6:2, 7:6 (7:1)
Roger-Vasselin (Fr.) - Berankis (Lit.) 6:4, 6:3
Semifinálové dvojice:
Isner - Roger-Vasselin, Haas (2-Něm.) - Gulbis (Lot.)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Brunström, Klaasen (4-Švéd.JAR) - Levinský, Lu Yen-Hsun (ČR/Tchaj-wan) 7:5, 6:1

Reklama